AcasăȘTIRI EXTERNEMotivul ULUITOR pentru care ruşii au rămas în lockdown! Cum i-a ţinut...

Motivul ULUITOR pentru care ruşii au rămas în lockdown! Cum i-a ţinut tehnica în case, şi nu virusul

rusia vaccinMotivul ULUITOR pentru care ruşii au rămas în lockdown! Cum i-a ţinut tehnica în case, şi nu virusul

Foarte mulţi oameni din Rusia n-au mai putut ieşi din lockdown, deşi starea de sănătate le-ar fi permis, din cauza unor defecţiuni tehnice la certificatele de vaccinare. Aceste green pass-uri au devenit în mod inexplicabil inaccesibile sau au fost modificate.

Se pare că de vină au fost codurile QR: afişau în mod eronat că erau expirate, iar unele dintre ele care trebuiau să rămână valabile timp de un an au expirat după doar şase luni.

Luni trebuiau să revină la serviciu

Codul QR care arată că posesorul său a fost vaccinat anti-COVID-19 este solicitat pentru a avea acces în numeroase spaţii publice din Rusia.

Interesul ruşilor pentru a ieşi din locuinţele lor este unul foarte mare, deoarece luni este prima zi după o pauză de lucru de o săptămână – ordonată de preşedintele Vladimir Putin pentru a încetini răspândirea noului coronavirus -, iar mulţi dintre ei vor să meargă în magazine, care au rămas la rândul lor închise timp de o săptămână.

Autorităţile le-au promis cetăţenilor că acele coduri sunt valide pentru un an, în timp ce ministrul pentru digitalizare a precizat că problemele tehnice aferente citirii corecte a codurilor QR au fost deja remediate.

Restricţii dure în Rusia

Lockdown-ul „parţial” din capitala Rusiei înseamnă că doar magazinele esenţiale, mai precis supermarketurile si farmaciile, au rămas deschise, şcolile şi grădiniţele s-au închis, iar angajaţii au muncit de acasă. Asta s-a întâmplat în ultima săptămână.

Spre deosebire de carantina generală de vara trecută, locuitorii Moscovei au putut ieşi din casă. Măsurile au fost menite să oprească creşterea numărului de îmbolnăviri şi de decese, rezultatul unei rate de vaccinare foarte redusă în Rusia.

 

author avatar
Andrei Ștefan
522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger