AcasăȘTIRI EXTERNEMotivul uluitor pentru care Joe Biden, vinovat de sustragerea de documente secretizate,...

Motivul uluitor pentru care Joe Biden, vinovat de sustragerea de documente secretizate, nu va fi pus sub acuzare penală

La 82 de ani, Biden ”scârțâie” și mai rău…

Joe Biden a primit veşti bune: procurorul special însărcinat cu investigarea acuzațiilor de manipulare necorespunzătoare a unor documente confidențiale de către liderul SUA a decis să nu recomande urmărirea penală.

Motivul? Că Biden a predat imediat documentele autorităților atunci când acestea le-au cerut, dar și politica Departamentului de Justiție de a nu pune sub acuzare președinți în funcție.

Cazul, închis

„Cazul este închis”, a declarat joi, într-un comunicat, Joe Biden, iar avocatul Casei Albe a salutat decizia procurorului special de a nu depune plângere, dar a regretat „comentariile nepotrivite” din partea sa.

„De-a lungul carierei mele politice, am lucrat întotdeauna pentru a proteja securitatea Americii. Iau aceste chestiuni în serios și nimeni nu s-a îndoit vreodată de acest lucru”, a scris democratul în vârstă de 81 de ani, care candidează pentru un al doilea mandat.

Memoria lui Biden s-a înrăutăţit

Numit în ianuarie 2023 de către procurorul general al SUA, Merrick Garland, procurorul special Robert Hur a concluzionat că „o punere sub acuzare nu ar fi justificată” împotriva lui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani.

În raportul său de 388 de pagini, Hur se referă în special la un interviu de cinci ore, întins pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în timpul căruia spune că a observat că „memoria sa s-a înrăutățit”.

„Nu-și mai amintea când a fost vicepreședinte”, nu mai știa exact în ce an a început sau s-a încheiat mandatul său și nici exact anul în care a murit fiul său cel mare, Beau, a precizat el.

author avatar
Andrei Ștefan