AcasăȘTIRI EXTERNE"Moştenirea" lui Boris Johnson: tatăl său, cavaler al Coroanei britanice

„Moştenirea” lui Boris Johnson: tatăl său, cavaler al Coroanei britanice

boris johnsonPartygate. Fostul premier britanic Boris Johnson demisionează din Parlament

Boris Johnson a scris numele tatălui său pe listă pentru a fi înnobilat de către Coroana britanică, în momentul în care a părăsit postul de premier.

Această ”listă de onoruri” pe care o pot stabili locatarii numărului 10 de pe Downing Street la plecare a fost scrisă de Boris Johnson în septembrie 2022, când a plecat din post.

Boris Johnson, acuzat de clientelism

Fostul prenier din UK s-a confruntat cu acuzații de clientelism în 2020 după ce l-a nominalizat pe fratele său Jo Johnson, un fost ministru, pentru un titlu de pair în 2020.

El este acum Lord Johnson of Marylebone. Liderul laburist Sir Keir Starmer a declarat că ar fi „absolut revoltător” dacă dl Johnson și-a nominalizat tatăl pentru un titlu de cavaler.

Stanley Johnson, bănuit de agresiuni sexuale

Un aspect polemic al nominalizării lui Stanley Johnson, tatăl fostului premier, este că acesta este acuzat de agresiuni sexuale începând din 2021.

Deputata britanică conservatoare Caroline Nokes şi jurnalista politică Ailbhe Rea îl acuză de faptul că le-a atins în mod nepotrivit la conferinţe ale Partidului Conservator în 2003 şi 2019. Stanley Johnson susţine că nu-şi aminteşte deloc de aceste femei.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că ”nu comentează onorurile”.

author avatar
Andrei Ștefan