AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova: „Vor fi consecințe dezastruoase dacă trupele SUA întră în Ucraina”. România...

Moscova: „Vor fi consecințe dezastruoase dacă trupele SUA întră în Ucraina”. România poate deveni prima țintă a lui Putin

Moscova: „Vor fi consecințe dezastruoase dacă trupele SUA întră în Ucraina”. România poate deveni prima țintă a lui Putin / Foto: printscreen

În timp ce ofițerii militari americani de rang înalt desfășurați în România au avertizat că sunt pregătiți să se alăture luptei împotriva Rusiei, dacă NATO va fi amenințată, ambasadorul Rusiei în Statele Unite a declarat că o astfel de mișcare ar avea ramificații catastrofale.

 

Comandanții Diviziei 101 Aeropurtată a armatei SUA, staționată la doar câțiva kilometri de granița României cu Ucraina, au fost citați recent spunând că sunt gata să răspundă la orice escaladare sau atac rusesc asupra NATO.

Rusia: „Vor fi consecințe dezastruoase”

Aceasta în condițiile în care președintele Joe Biden a promis în repetate rânduri că nu va trimite soldați americani în Ucraina, chiar dacă a trimis la graniță unități care nu au mai fost desfășurate în Europa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Coordonatorul de comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a subliniat că „nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește decizia că nu vor exista trupe americane care să lupte în interiorul Ucrainei”.

Dar comentariile au ajuns și la Moscova și la ambasada sa de la Washington, unde ambasadorul Anatoli Antonov a declarat pentru Newsweek că „am atras deja atenția în mod oficial membrilor de rang înalt ai guvernului american că astfel de declarații de bravură ale comandanților armatei americane sunt inadmisibile”.

De asemenea, el a avertizat că Moscova nu va sta cu mâinile în sân dacă Pentagonul va pune în practică un astfel de limbaj. „Nu vom tolera o situație în care amenințările militare se înmulțesc la granițele Rusiei”, a declarat diplomatul rus. „Participarea directă a armatei americane la lupte va duce la consecințe dezastruoase. Sunt convins că agravarea în continuare a situației nu este în interesul Washingtonului”.

„Washington, implicat din ce în ce mai mult în conflictul din Ucraina”

Antonov a susținut că „Washingtonul se implică din ce în ce mai mult în conflictul din Ucraina, transformând teritoriul țării într-un câmp de luptă cu Rusia”, reluând declarațiile de luna trecută ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

Dar Antonov a mai susținut că SUA au demonstrat „dorința de a provoca o înfrângere strategică țării noastre”, o poziție care „este clar explicată în Strategia sa de securitate națională publicată recent”.

Casa Albă a menționat Rusia mai mult decât orice altă țară în documentul de 48 de pagini, publicat la începutul acestei luni. Printre altele, strategia a promovat eforturile SUA alături de aliați pentru „a contribui la transformarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei într-un eșec strategic”.

În contextul în care rivalitatea dintre SUA și Rusia se intensifică la niveluri nemaiîntâlnite de la Războiul Rece încoace, pe măsură ce conflictul din Ucraina se prelungește, Antonov a apelat la istorie pentru a demonstra necesitatea unei detensionări între cele două mari puteri nucleare ale lumii pentru a evita apropierea de pragul distrugerii reciproce asigurate.

„Ar fi o nebunie să coborâm și mai jos”

Acum, emisarul rus a reiterat avertismentul său că viitorul celor două națiuni este incert „Permiteți-mi să vă reamintesc că în urmă cu 60 de ani, în momentul celei mai acute faze a crizei rachetelor din Cuba, țările noastre au fost aproape de pragul unui conflict nimicitor, dar în ultimul moment au reușit să facă un pas înapoi”, a declarat Antonov. „Legăturile ruso-americane sunt din nou la pământ. Pentru cele două mari puteri nucleare ar fi o nebunie să coboare și mai jos”.

„Cu toate acestea, astăzi este dificil de prezis cât de departe sunt dispuse să meargă Statele Unite în escaladarea cu Rusia”, a adăugat el. „Putem doar să sperăm că Casa Albă și Pentagonul vor fi capabile să se oprească înainte de linia periculoasă”.

author avatar
Tudor Borcea
1.046 afisari

10 COMENTARII

  1. Daca americanii intra in Ukraina se vor confrunta direct cu rusii ceea ce inseamna razboi mondial! WW3! Posibil nuclear! Si sau alte arme noi,secrete..Dumnezeu cu mila pt. cei care nu vor razboi printre care poporul roman..

  2. Da da sigur
    Rusia se simte foarte amenintata de cei 1000 de soldati americani din divizia de ASALT
    Ca o sa reuseasca sa cucereasca Moscova ,ceea ce nu au reusit milioanele de soldati nazisti in WW II

  3. Pana la urma ne-o cautam singuri
    De aia aprovizioneaza rezerva de stat, materiale de razboi, ca curu care ne conduce ne vrea inamici directi ai rusiei

  4. Da, bai nazistilor amerloci, bagati-i pe romanasi in razboi, oricum tefeleii si kurkubeistii nazisti se simt inutili, viata lor chiar nu are sens, asa ca e bine sa le organizati cate un mic safari de iarna prin Donbass, sa le vina odata mintea la cap, la ala multilateral vaxxinat 🙂 Ha ha ha 🙂 Astia nici acum nu si-au dat seama ca ciukanezul ala gras, obez si prost de bubuie deja i-a bagat in kakat pana la gat 🙂 Fix 1 zi o sa aveti sa scapati, numai aia care sunt aproape de vama de la Oradea, restul vamilor toate vor si distruse si inchise chiar de catre sclavetii jeneralului de karton ciukanez, de sekuricii cu ochii albastrii, iar dupa aceaa incepe macelul, baieti, o sa va cam ia draku pe toti cei ramasi in interiorul coloniei esuate semi-bananiere de la Bukale 🙂 O sa ii vedem pe toti postacii de partid unic nazist, pe toti cei de aici din opozitia controlata cum o sa faca tumbe sa incerce sa scape, dar nu vor putea 🙂 Luati inca un vaxxin in cap, bai nazistilor ordinari ai Occidentului Colectiv Kolektivizat 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger