AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova: SUA pun la cale o diversiune murdară împotriva vaccinului „Sputnik V”....

Moscova: SUA pun la cale o diversiune murdară împotriva vaccinului „Sputnik V”. Printre actori, Fundația George Soros

Moscova: SUA pun la cale o diversiune murdară împotriva vaccinului „Sputnik V”. Printre actori, Fundația George Soros

Statele Unite și aliații lor planifică o amplă campanie informațională împotriva vaccinului rusesc Sputnik V, a declarat o sursă de rang înalt de la Kremlin.

Sursa menționată, citată de agențiile de presă din Rusia TASS, RIA Novosti și Interfax,  a subliniat că, la nivel mondial, se înregistrează o creștere a cererii pentru acest vaccin, dezvoltat de Centrul de Cercetare „N. Gamaleya” din Moscova.

„Potrivit serviciilor noastre speciale, Statele Unite și aliații lor planifică să desfășoare o amplă campanie informațională menită să formeze o părere preconcepută despre realizările științifice ale Rusiei în domeniul combaterii răspândirii infecției de coronavirus”, a declarat sursa menționată.

Campania de „denigrare” va viza țările europene care au înregistrat vaccinul Sputnik V: Ungaria, Slovacia, Serbia, Muntenegru, San Marino și Macedonia de Nord.

În continuare, sursa a declarat că este planificată, în special, o „înscenare a morții în masă a unor persoane, chipurile, ca urmare a utilizării vaccinului Sputnik V, notează Vești din Rusia.

Atacul, prin intermediul ONG-urilor

Se precizează că atacul va fi lansat prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale aflate sub controlul autorităților americane, inclusiv prin „Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională”, „Fundația George Soros”, „Fundația Thomson Reuters”.

Dar și prin structurile media BBC, Reuters, InterNews, menționează Rambler. ru. Sursa de la Kremlin nu a preizat când va începe exact această campanie împotiva vaccinului Sputnik V.

Se pregătește un atac informațional

Potrivit sericiilor de informații, scopul campaniei este de a submina încrederea în vaccinul Sputnik V. „Se pregătește un scenariu de atac informațional asupra Sputnik V, în cadrul căruia se planifică consolidarea tezelor promovate privind «ineficacitatea și pericolul vaccinului» prin înscenarea deceselor în masă ale oamenilor, chipurile, ca urmare a utilizării preparatului”, susțin agențiile de știri citate.

Acestea afirmă, de asemenea, că „astfel de acțiuni ale SUA și ale aliaților săi dovedesc încercările lor de a reduce contribuția științei ruse la lupta globală împotriva răspândirii Covid-19, de a submina încrederea comunității mondiale în realizările noastre științifice și de a împiedica certificarea lor de către OMS, precum și de a reduce cererea externă de vaccin Sputnik V, care a ocupat locul al doilea după numărul de țări care l-au aprobat”.

Politică agresivă de promovare a vaccinului Pfizer

De asemenea, o „sursă de rang înalt din Kremlin” susține că Statele Unite urmăresc acum „o politică agresivă de promovare a vaccinului său Pfizer, încercând să scutească partea americană nu numai de plata unor eventuale despăgubiri cetățenilor în procesele judiciare, în caz de apariție a efectelor secundare, dar și de răspunderea pentru neglijență a producătorului direct”.

Vaccinul Sputnik V este înregistrat în 51 de țări ale lumii. La începutul lunii martie, Statele Unite au acuzat Rusia de o campanie de informare împotriva vaccinurilor Pfizer și Moderna. Washingtonul a promis că ”va lupta împotriva dezinformării folosind toate mijloacele“, potrivit Kommersant.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger