AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova își arată „mușchii”. Demonstrație de forță în Pacific. Zeci de nave,...

Moscova își arată „mușchii”. Demonstrație de forță în Pacific. Zeci de nave, scoase la înaintare – VIDEO

Moscova își arată „mușchii”. Demonstrație de forță în Pacific. Zeci de nave, scoase la înaintare - VIDEO (sursa foto: news.ro)

La 100 de zile de când a început războiul din Ucraina, „operaţiune militară specială”, cum e denumită de partea rusă, Moscova mută puternic în Pacific.

Flota rusă din Pacific a lansat o serie de exerciţii, pe durata unei săptămâni, la care participă peste 40 de nave şi până la 20 de avioane, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citând Ministerul Apărării, potrivit Reuters.

Operaţiuni de căutare a submarinelor

Acțiunea urmează să înceapă chiar vineri, 3 iunie. Din precizările ministerului reiese că exercițiile, programate să se desfășoare în perioada 3-10 iunie, ar urma să implice, printre altele, „grupuri de nave împreună cu aviaţia navală care vor lua parte la operaţiuni de căutare a submarinelor (inamice)”.

Informațiile despre exercițiile flotei ruse din Pacific vin în contextul războiului din Ucraina, de la începutul căruia au trecut peste trei luni. Și la scurtă vreme după ce de la liderul de la Kiev s-a aflat că forțele ruse controlează aproximativ 20% din teritoriul ucrainean. Ucraina se află la mii de kilometri la vest de locul unde au loc exerciţiile din Pacific.

SUA au anunțat că trimit sisteme de lansatoare de rachete în Ucraina

Dar și după ce, recent, Statele Unite au transmis că trimit mai multe sisteme de lansatoare de rachete în Ucraina. Anunțul se referă la Himars, un sistem mobil montat pe vehicule blindate ușoare.

Armatele rusă și ucraineană folosesc deja arme similare, dar Himars au o rază de acțiune mai mare și sunt mai precise – citiți mai multe AICI.

Citiți și: Rusia poartă un război în Ucraina contra armelor americanilor. Contract fabulos pentru rachetele Stinger

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rachete de ultimă generație pentru Kiev. Țara NATO care vrea să spargă blocada portului Odesa

author avatar
Andrei Coman
471 afisari

4 COMENTARII

  1. Niste fiare vechi de pe vremea lui Brejnev care la vremea lor au fost proiectate si facute de ucraineni, bielorusi si cei din statele baltice. Etnicii rusi, impreuna cu fratii lor din Kargastan, Kazahstan, Daghestan, etc., lucrau ca femei de serviciu si salahori in acele uzine. Acum cu ce isi umfla muschii? Cu portavionul Admiral Kuznețov care umbla cu remorherul dupa el, care este vai de mama lui la capitolul tehnologie si are avioane Mig29, Su-25 si cateva Su-33.
    Favorabil ar fi ca poporul rus de scursuri omenesti, sa inarmeze iahturile ultramoderne facute in tarile civilizate si detinute de evreii rusi, sa atace cu ele.

  2. Esti un cretin mancator de chipsuri si bautor de energizante,fatalau si flacau batran fiindca nici o femeie nu vea sa aiba de a face cu un imbecil ca tine.Ai creierul deja alterat,basca faptul ca esti un rasist bolnav.

  3. M-a terminat cand am auzit cate avioane tremit rusii in Pacific nici nu mai dorm la noapte. Stau si ma intreb, dar si din?

  4. Și-au scos flota la paradă, înainte de a trimite spre fundul mării, spre veșnică pomenire. Vechituri de muzeu gestionate de marinari beți. Demitizarea accelerată a împăratului în curul gol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger