AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova, atac la Mircea Geoană. Ce au putut să spună despre adjunctul...

Moscova, atac la Mircea Geoană. Ce au putut să spună despre adjunctul secretarului general al NATO!

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat NATO că transformă Republica Moldova într-o „a doua Ucraină”.

Rusia a venit cu un amplu comentariu referitor la Chişinău, în care, folosind cuvinte dure sau ironice, a reluat vechi acuze, demonizând conducerea prooccidentală şi în special pe preşedinta Maia Sandu.

Moldova, datoare Moscovei?

Deranjată de demersul Republicii Moldova de a denunţa o serie de tratate semnate în cadrul CSI, diplomaţia de la Moscova a revenit: Moldova este datoare Moscovei pentru dezvoltarea economică pe care a cunoscut-o în timpul URSS!

Zaharova a primit în briefingul de presă o întrebare referitoare la declaraţiile NATO de avertizare cu privire la consecinţele unei eventuale alipiri a Transnistriei la Federaţia Rusă.

„Dacă vă referiţi la declaraţia secretarului general adjunct al NATO, domnul Geoană, din 26 februarie anul curent, potrivit căreia dacă Rusia va decide să anexeze Transnistria, Alianţa va condamna astfel de acţiuni şi va continua să sprijine Republica Moldova, atunci, din câte am înţeles, aceasta este o reacţie nervoasă la cel de-al VII-lea Congres al aleşilor poporului de toate nivelurile care are loc astăzi (miercuri, 28 februarie – n,.r.) la Tiraspol.

De câteva zile, la Chişinău se speculează şi se ghiceşte ce decizii ar putea lua acest for. Se pare că această panică a cuprins şi NATO”, a comentat Maria Zaharova.

Au acuzat „retorica antirusească”

Răspunzând unei alte întrebări, Zaharova a spus că „s-a observat că retorica antirusească a Chişinăului oficial capătă o formă din ce în ce mai perversă, grotescă. Este pur şi simplu indecentă”.

Întrebarea se referea la faptul că şeful Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova a declarat că Vladimir Putin ar fi arestat dacă ar veni în Republica Moldova, întrucât este vizat de un mandat emis de Curtea Penală Internaţională.

author avatar
Andrei Ștefan
2.055 afisari

5 COMENTARII

  1. Universul . net , ieri , 28 februarie 2024 : ” DEPARTAMENTUL DE STAT : SUA SUSTIN ” SUVERANITATEA ” REPUBLICII MOLDOVA ” – Matthew Miller , Purtatorul de Cuvant al Departamentului de Stat .

  2. „Moscova, atac la Mircea Geoană. Ce au putut să spună despre adjunctul secretarului general al NATO!”
    Au spus despre el ca e prostanac ? Grav, foarte grav. Rusine bah muscalilor.

  3. Putin, ca orice criminal este urmarit international. Deci este normal sa fie arestat daca soseste in Republica Moldova. Cacaia problema, vorba rusului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger