AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova amenință SUA: Stați departe de Rusia și Crimeea, pentru binele vostru

Moscova amenință SUA: Stați departe de Rusia și Crimeea, pentru binele vostru

Moscova amenință SUA: Stați departe de Rusia și Crimeea, pentru binele vostru/ Foto: Facebook

Rusia a avertizat marți Statele Unite să se asigure că navele sale de război stau departe de Crimeea (anexată de Putin în 2014)  „spre binele lor”, numind desfășurarea lor în Marea Neagră o provocare menită să testeze nervii rușilor.

Două nave de război americane sunt așteptate să sosească în Marea Neagră săptămâna aceasta pe fondul escaladării luptelor din estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale au luptat cu trupele susținute de ruși într-un conflict care a ucis 14.000 de oameni, potrivit Kievului.

Trimiterea navelor americane are loc în timp ce Occidentul trage un semnal de alarmă cu privire la ceea ce spune că este o acumulare masivă și inexplicabilă a forțelor rusești în apropierea frontierei de est a Ucrainei și în Crimeea.

Rusia a declarat că își mișcă forțele pe teritoriul său după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive.

Riscul de „incidente nespecificate”

Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, a fost citat marți de agențiile de presă ruse avertizând navele de război americane din Marea Neagră să se mențină la distanță, spunând că riscul de „incidente nespecificate este foarte mare”.

„Americanii nu au ce căuta lângă coastele noastre, n-au absolut nimic de făcut acolo, este o acțiune pur provocatoare. Provocatoare în sensul direct al cuvântului: ne testează forța, se joacă cu nervii noștri. Nu vor reuși”, a spus Riabkov, citat de Reuers.

„Avertizăm Statele Unite că ar fi mai bine pentru ei să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Va fi spre binele lor”, a avertizat adjunctul rus de Externe.

„Declarațiile Statelor Unite privind concentrarea unui mare număr de forțe ruse la granița cu Ucraina vin în contradicție cu situația reală a lucrurilor, Moscova fiind obișnuită cu evaluări neadecvate și părtinitoare formulate la Washington”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Vești din Rusia.

Rusia nu a avut și nu își propune să aibă contacte cu Statele Unite în privința Ucrainei, la nivelul Ministerelor de Externe sau al Apărării, a precizat și Serghei Riabkov.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
565 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca haraiesti mult un caine prin gard s-ar putea ca la un moment dat sa gaseasca o bresa si sa-ti faca o chirurgie plastica undeva…

  2. Sua sa pastreze apele neutre si apele teritoriale romane pt ca Rusia are o putere de foc covarsitoare. Iar Rusia daca si-au dorit Crimeea o au prin violarea tratatelor internationale. Dar cu Ucraina ce mai are in Donbas daca nu o mananca curul? Pe Putin il mananca in cur ca pe otravitul Stalin care a anexat strabuna Basarabie si a omorat degeaba o groaza de romani. Probabil ca e o boala pshiocriminala care se transmite genetic printr-un soi de debilie mintala din presedinte in presedinte rus indiferent de generatie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger