AcasăȘTIRI EXTERNEMorți și răniți în Emiratele Arabe Unite: explozii de camioane-cisternă în Abu...

Morți și răniți în Emiratele Arabe Unite: explozii de camioane-cisternă în Abu Dhabi

Explozia unor camioane-cisternă care transportau combustibil a ucis trei persoane și a rănit șase luni, 17 ianuarie, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, unde autoritățile au menționat un incident „probabil” din cauza dronelor. 

La rândul lor, rebelii Houthi yemeniți au anunțat o „operație militară majoră” în Emiratele Arabe Unite.

Rebeli susținuți de Iran

Explozia a trei camioane cisternă a avut loc „în apropierea rezervoarelor de stocare ale ADNOC”, compania petrolieră din Abu Dhabi, și s-a soldat cu moartea unui pakistanez și a doi indieni, potrivit agenției WAM care raportează, de asemenea, șase persoane rănite.

Un „incendiu minor” a avut loc și în „zona de construcție nouă a Aeroportului Internațional Abu Dhabi”, autoritățile neraportând victime.

Între timp, rebelii Houthi din Yemen au declarat că vor face un „anunț important” în următoarele ore despre o „operație militară majoră în Emiratele Arabe Unite”, potrivit unui tweet al purtătorului lor militar de cuvânt, Yahya Saree.

Explozia și incendiul au fost „probabil” cauzate de „drone”, „obiecte zburătoare” fiind „căzute” în locurile deflagrației, a informat WAM, citând poliția din Abu Dhabi, care a lansat o „anchetă amplă”.

Emiratele Arabe Unite sunt membre ale coaliției militare conduse de Arabia Saudită care operează în Yemen din 2015 pentru a sprijini forțele guvernamentale împotriva insurgenților Houthi, susținuți de Iran.

Conflictul din Yemen s-a intensificat în ultimele săptămâni cu o creștere a raidurilor coaliției și a ofensivelor terestre ale forțelor pe care le sprijină.

La rândul lor, rebelii au intensificat atacurile cu rachete și drone împotriva teritoriului saudit.

author avatar
Tudor Borcea
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger