AcasăȘTIRI EXTERNEMorți și răniți, drumuri crăpate, uriașă pană de curent. Ce a lăsat...

Morți și răniți, drumuri crăpate, uriașă pană de curent. Ce a lăsat în urmă cutremurul de 6,4 din California – FOTO&VIDEO

Morți și răniți, drumuri crăpate, uriașă pană de curent. Ce a lăsat în urmă cutremurul de 6,4 din California – FOTO&VIDEO / Foto: Twitter

Cel puțin două persoane au murit marți, în nordul Californiei, după ce un cutremur puternic produs în largul coastei americane a provocat alunecări de teren și a lăsat fără curent electric zeci de mii de oameni.

Cutremurul cu magnitudinea 6,4 s-a produs în cursul nopții la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de orașul portuar Eureka, în comitatul Humboldt, în California, SUA, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

74.000 de locuințe, fără curent electric

În această zonă, situată la mai mult de patru ore de mers cu mașina de San Francisco, „două persoane au murit în urma unor urgențe medicale în timpul și/sau imediat după cutremur”, a precizat comitatul într-un comunicat, fără alte detalii. Unsprezece persoane au fost, de asemenea, rănite, a precizat comitatul.

Cutremurul a provocat, de asemenea, pagube materiale semnificative, iar peste 74.000 de locuințe și magazine au rămas fără energie electrică până la prânz, potrivit site-ului specializat PowerOutage. „Evaluarea pagubelor este în curs de desfășurare”, dar cutremurul a provocat deja „pagube semnificative” la conductele de gaz și apă din zonă, potrivit biroului local al șerifului, informează Le Figaro.

Seismul a crăpat asfaltul

Cutremurul a fisurat un drum care duce spre micul oraș Fernbridge, potrivit fotografiilor postate pe Twitter de Dania Romero, un reporter al postului local de televiziune KAEF.

Mai multe fotografii și videoclipuri de pe rețelele de socializare arată geamuri sparte, obiecte răsturnate de cutremur și un raion de supermarket plin de produse căzute de pe rafturi. De asemenea, au avut loc căderi și mici alunecări de pietre de-a lungul unui drum care leagă comitatul Humboldt de centrul Californiei.

Statul din vestul SUA este zguduit în mod regulat de cutremure. Potrivit seismologilor, este aproape sigur că un cutremur capabil să provoace distrugeri pe scară largă va lovi California în următorii 30 de ani.

În 1994, un cutremur cu magnitudinea 6,7 în Northridge, la nord-vest de Los Angeles, a ucis cel puțin 60 de persoane și a provocat pagube estimate la 10 miliarde de dolari. În 1989, un cutremur cu magnitudinea 6,9 în San Francisco a ucis 67 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea
467 afisari

3 COMENTARII

  1. Degeaba au americanii rachete de nici musca nu zboară, crapă și ei pe capete distruși de uragane și cutremure, inundații. Sau autoproclamat stapinii lumii și al universului, dar omit un aspect; nimic nu este veșnic. De exemplu comunismul nostru era atît de înrădăcinat și consolidat, miliție, securitate, politruci fanatici, turnători la tot pasul și instantaneu în citeva zile a cazut difinitiv, nu se știe de trăim clipa actuala generație sa vedem prăbușirea imperiului american, dar cîndva se va întâmpla. Avem și o vorbă noi românii : moartea voinicului de mîna calicului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger