AcasăȘTIRI EXTERNEMorți și dispăruți, dezastru în SUA. Președintele Joe Biden a fost alertat...

Morți și dispăruți, dezastru în SUA. Președintele Joe Biden a fost alertat – FOTO&VIDEO

Morți și dispăruți, dezastru în SUA. Președintele Joe Biden a fost alertat – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

Cel puțin opt persoane au murit după ce ploi torențiale au provocat joi inundații masive în estul statului Kentucky, SUA, a anunțat guvernatorul , care se teme că bilanțul ar putea crește și mai mult.

„Vor fi cele mai grave inundații din istoria recentă, devastatoare și mortale”, a declarat guvernatorul Andy Beshear, în condițiile în care nu se cunoaște numărul persoanelor dispărute și se așteaptă ploi puternice până vineri.

Bilanțul morților crește de la o oră la alta

„În acest moment cred că pot confirma cel puțin opt morți, dar numărul pare să crească de la o oră la alta”, a adăugat el. El a declarat că se așteaptă ca numărul total al morților să fie „cu două cifre”.

În regiunea Jackson, unele drumuri au devenit râuri, cu mașini abandonate din loc în loc. Jos, în micile văi înconjurate de păduri, pământul era inundat joi de o apă tulbure, de un maron deschis, care în unele locuri lăsa să se vadă doar acoperișurile clădirilor și copacii.

În aceste condiții, mulți locuitori s-au refugiat pe acoperișurile caselor lor, așteptând să fie salvați. „„Zeci de persoane au fost evacuate pe calea aerului, a declarat Beshear pentru un post de televiziune local, joi seara târziu, scrie Boursorama.

Părți din Kentucky au primit aproximativ 20 de centimetri de ploaie în numai 24 de ore, fiind așteptate alte precipitații semnificative până vineri seară, iar alerta de inundații a fost menținută.

Guvernatorul democrat a declarat stare de urgență în câteva comitate, iar patru elicoptere și bărci gonflabile ale Gărzii Naționale au fost trimise pentru a ajuta la eforturile de ajutorare.

Numărul persoanelor dispărute nu este cunoscut, deoarece „încă nu putem avea acces în unele locuri” din cauza curenților puternici, a declarat guvernatorul.

25.000 de persoane, fără curent electric

„Mulți oameni au nevoie de ajutor”, a declarat anterior guvernatorul. „Și facem tot ce ne stă în putință pentru a ajunge la fiecare dintre ei”.

Dar „situația este dificilă”, a recunoscut el. „Sute de oameni își vor pierde casele și acesta va fi un alt eveniment care va dura nu luni, ci probabil ani de zile, pentru ca familiile să reconstruiască și să-și revină”.

Aproximativ 25.000 de persoane au rămas joi fără curent electric, iar unele fără apă curentă, în acest stat, a precizat el. Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la această situație, a declarat purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre. Șefa Agenției americane pentru gestionarea dezastrelor (FEMA), Deanne Criswell, urmează să viziteze zona vineri.

author avatar
Tudor Borcea
312 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger