AcasăȘTIRI EXTERNEMorminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă

Morminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă

Morminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă (Foto: Tele M Iasi/ Facebook)

Comitetul rus de anchetă anchetează profanarea mormintelor soldaților sovietici din cimitirul comunei Moțca (județul Iași) din România.

Șeful Comitetului de anchetă, Alexandr Bastrîkin, a dat instrucțiuni să se investigheze profanarea mormintelor soldaților sovietici din comuna românească Moțca, informează Tass.

Vandalizate cu literele „Z” și „V”, ca pe blindatele rusești din Ucraina

„Bastrîkin a însărcinat Direcția principală de investigații a Comitetului de anchetă să ia măsuri pentru identificarea persoanelor implicate, în vederea aducerii ulterioare a acestora în fața legii. De asemenea, a dat instrucțiuni să se obțină informațiile necesare prin Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse”, se arată într-un comunicat.

„Potrivit informațiilor disponibile, pietrele funerare ale soldaților-eliberatori din cimitirul memorial din comuna Moțca au fost vandalizate”, potrivit sursei. Ele au fost inscripționate cu litera „Z”, exact cum apare pe tancurile și vehiculele militare rusești prezente în Ucraina. Pe obeliscul memorial a fost pictată litera „V”, care apare și ea pe tehnica militară rusă din Ucraina.

Poliția din Iași a deschis o anchetă.

author avatar
Tudor Borcea