AcasăȘTIRI EXTERNEMorminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă

Morminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă

Morminte ale soldaților sovietici, vandalizate în România / Rusia deschide o anchetă (Foto: Tele M Iasi/ Facebook)

Comitetul rus de anchetă anchetează profanarea mormintelor soldaților sovietici din cimitirul comunei Moțca (județul Iași) din România.

Șeful Comitetului de anchetă, Alexandr Bastrîkin, a dat instrucțiuni să se investigheze profanarea mormintelor soldaților sovietici din comuna românească Moțca, informează Tass.

Vandalizate cu literele „Z” și „V”, ca pe blindatele rusești din Ucraina

„Bastrîkin a însărcinat Direcția principală de investigații a Comitetului de anchetă să ia măsuri pentru identificarea persoanelor implicate, în vederea aducerii ulterioare a acestora în fața legii. De asemenea, a dat instrucțiuni să se obțină informațiile necesare prin Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse”, se arată într-un comunicat.

„Potrivit informațiilor disponibile, pietrele funerare ale soldaților-eliberatori din cimitirul memorial din comuna Moțca au fost vandalizate”, potrivit sursei. Ele au fost inscripționate cu litera „Z”, exact cum apare pe tancurile și vehiculele militare rusești prezente în Ucraina. Pe obeliscul memorial a fost pictată litera „V”, care apare și ea pe tehnica militară rusă din Ucraina.

Poliția din Iași a deschis o anchetă.

author avatar
Tudor Borcea
378 afisari

5 COMENTARII

  1. Ca isteria autovictimizarii colective si prostia, a cuprins intreaga lume nu mai mira pe nimeni. Sa distrugi statui, in numele a nu stiu ce idealuri revansarde e de notorietate. Si la noi ”marii revolutionari” s-au ”luptat” cu statuile, cartile, tablourile s.a.m.d.p. Sa profanezi niste morminte ale unor soldati care au luptat si castgat un razboi acum 75 de ani (nu ma pronunt daca a fost bine ca au castigat acel razboi), inseamna prostie, lasitate, neputinta. Daca esti COCOS, dute frate volontir si arata-ti barbatia (daca o ai), nu te ”razboi” cu mortii. Niste trchiflici, vai lor…

  2. E ceva foarte grav, care lasa rani adanci intre popoare. Si mult loc pentru razbunare. Dar poate sa inteleaga asa ceva un incult radicalizat pe internet? Acum mai bine de 40 de ani, URSS a fost cat pe ce sa ocupe Polonia, folosind drept pretext o profanare similara comisa de simpatizantii Solidaritatii. S-ar fi terminat atunci cu multe, din cauza acelor ”eroi”. Noroc de Jaruzselszky, care a luat puterea și a decretat legea martiala, multumindu-i pe rusi.

    • eu zic ca trebuie sa facem tot ce se poate ca sa-i multumim iar pe rusi. Cum altfel ar fi ajuns sa-ti infiga teava kalashnikovului in gura, decat stiind ca ti-e frica de el si vrei sa-l multumesti?
      Nu mai bine faceam noi ca balticii, care au luat dreptul de vot rusilor? Le-au zis sa voteze in Rusia, daca vor, la ei nu au acest drept. Sau poate era mai bine daca, in locul mormintelor eroilor armatelor violatoare sovietice se facea un cimitir pentru comemorarea mortilor de la Fantana Alba!

  3. „sovietic” poate insemna orice:
    roman,ucrainian,rus sau jidan
    (itzik o fi avut ghinion).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger