AcasăȘTIRI EXTERNE„Monstrul Fritzl”, văzut în cafenelele din apropierea închisorii unde e deținut

„Monstrul Fritzl”, văzut în cafenelele din apropierea închisorii unde e deținut

sursa foto: Sunday World/X (ex-Twitter)

„Monstrul din Amstetten” – cum a fost denumit de presă, după ce au fost aflate ororile la care a fost supusă, ani la rând, fiica sa – revine în atenția lumii.

Totul după ce mai mulți locuitori din orașul Krems an der Donau, din Austria, susțin că l-ar fi văzut pe Josef Fritzl în cafenelele locale.

Fritzl a fost închis în 2009 după ce a recunoscut că a avut șapte copii cu fiica sa, Elisabeth, sechestrată într-o temniță subterană, unde a ținut-o prizonieră timp de 24 de ani. Cazul său a ținut, la acea vreme, primele pagini ale presei din întreaga lume.

„Mai mulți cunoscuți de încredere”

Mai nou, presa locală din Austria a relatat că acesta a fost văzut în cafenele din apropierea închisorii din Krems an der Donau, aparent ca parte a pregătirilor pentru eliberarea sa.

Publicația săptămânală regională Bezirksblatt a susținut că Fritzl „a fost văzut în diferite cafenele din Krems”, potrivit Daily Mail. Un jurnalist care acoperă cazul Fritzl de mulți ani a precizat că i s-a spus de către „mai multe persoane în care am încredere totală” că l-au văzut la cafenea. „Am această informație de la mai mulți cunoscuți de încredere, independent unul de celălalt” – a mai dezvăluit aceeași sursă.

Oficialii judiciari n-au comentat relatările

Oficialii judiciari au refuzat sa comenteze relatările. Însă toate aceste aspecte apărute în presă vin în contextul în care Fritzl, acum în vârstă de 88 de ani, încearcă să obțină eliberarea din secția psihiatrică securizată a închisorii Stein.

După 15 ani de închisoare, individul va deveni eligibil pentru eliberare condiționată în martie 2024, în conformitate cu legile austriece privind condamnarea. Deținuții considerați pregătiți pentru eliberare condiționată pot fi eliberați în funcție de conduita, starea lor mentală și fizică.

Despre Fritzl, care suferă de boala Alzheimer, se spune că este atât de fragil încât are nevoie de un cadru de mers pentru a se deplasa.

Oficialii judiciari au refuzat sa comenteze relatările. Fritzl, acum în vârstă de 88 de ani, încearcă să obțină eliberarea din secția psihiatrică securizată a închisorii Stein. După 15 ani de închisoare, pensionarul va deveni eligibil pentru eliberare condiționată în martie 2024, în conformitate cu legile austriece privind condamnarea. Deținuții care sunt pregătiți pentru eliberare condiționată pot fi lăsați liber, în funcție de conduita și starea lor mentală și fizică.

Fritzl, care suferă de boala Alzheimer, este atât de fragil încât acum are nevoie de un cadru de mers pentru a se deplasa.

author avatar
Andrei Coman
792 afisari
Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger