AcasăȘTIRI EXTERNEMomentul prăbușirii blocului cu 12 etaje din Miami (VIDEO)

Momentul prăbușirii blocului cu 12 etaje din Miami (VIDEO)

Momentul prăbușirii blocului cu 12 etaje din Miami (VIDEO)

Autoritățile americane nu aveau, joi, 24 iunie, nici o veste despre cele 99 de persoane prinse sub dărâmături după ce, miercuri noapte, o clădire rezidențială de lângă Miami, SUA, s-a prăbușit din motive încă necunoscute.

Cel puțin o persoană și-a pierdut viața în această catastrofă, dar autoritățile se așteaptă la un bilanț mult mai greu, ținând seama de amploarea dezastrului și de trecerea orelor.

„102 persoane au fost localizate și sunt în siguranță”, a declarat primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, la o conferință de presă. „Încă nu avem știri de la cel puțin 99 de oameni”.

O treime din dispăruți sunt străini

Pompierii și unitățile canine acționează la fața locului, a adăugat ea. Președintele Joe Biden a declarat că statul federal este pregătit să sprijine operațiunile de urgență și relocare.

Potrivit senatorului republican din Florida, Marco Rubio, „aproape o treime dintre cei dispăruți (…) sunt străini”. „Lucrăm cu consulate din diferite țări din America Latină pentru a ajuta membrii familiilor victimelor care trebuie să vină în Statele Unite, să obțină”, a scris el pe Twitter.

Printre cei dispăruți sunt nouă persoane din Argentina, trei din Uruguay și șase din Paraguay. Sora primei doamne din Paraguay, Silvana Lopez Moreira, și familia ei sunt pe lista dispăruților, a confirmat ministrul paraguayan al afacerilor Externe, Euclides Acevedo, scrie AFP.

O persoană a murit, potrivit lui Charles Burkett, primarul orașului Surfside, unde se află complexul Champlain Towers South căruia i-a aparținut imobilul din Florida, în sud-estul Statelor Unite.

Cele douăsprezece etaje s-au prăbușit în jurul orei 1:30 (05:30 GMT), potrivit martorilor.

Prăbușirea unei aripi întregi a complexului imobiliar a afectat aproximativ 55 de apartamente, a declarat Ray Jadallah, șef adjunct al serviciilor de salvare din comitatul Miami-Dade, care a adăugat că 35 de persoane au fost evacuate din clădire, inclusiv unele din partea prăbușită.

Căutările ar putea dura „cel puțin o săptămână”

Surfside găzduiește o „comunitate predominant evreiască”, a spus Daniella Levine Cava, potrivit căreia rabinii au fost mobilizați pentru a oferi sprijin locuitorilor evrei evacuați și familiilor acestora.

Orașul situat la nord de Miami Beach are aproape 2.500 de rezidenți evrei la o populație de 6.000 de oameni, a raporta în 2018 Jewish Telegraphic Agency.

Pe lângă „camerele de hotel”, locuitorii evacuați primesc și „medicamente, pături și haine” după ce au fost evacuați la miezul nopții, a spus Levine Cava.

Cauzele prăbușirii acestui complex rezidențial sunt încă necunoscute.

Lucrările pentru aducerea la standarde erau în desfășurare, în special pe acoperișul clădirii, au spus mai mulți oficiali, considerând totuși puțin probabil ca acestea să fi fost cauza prăbușirii.

Serviciile de urgență au trimis aproape 80 de unități de intervenție la fața locului, nu departe de plajă. Căutarile ar putea dura „cel puțin o săptămână”, a declarat Andrew Hyatt, un alt oficial din Surfside.

Mass-media locală a raportat că imobilul a fost construit în 1981 și a inclus peste 130 de apartamente.

author avatar
Tudor Borcea
850 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger