AcasăȘTIRI EXTERNEMomentul în care un bloc nou, „rezistent la cutremur”, se prăbușește în...

Momentul în care un bloc nou, „rezistent la cutremur”, se prăbușește în Turcia. Ce explicație incredibilă a oferit constructorul VIDEO

cutremurMomentul în care un bloc nou, „rezistent la cutremur”, se prăbușește în Turcia. Ce explicație incredibilă a oferit constructorul VIDEO

Un bloc nou de locuințe, care a fost construit în complexul Asur Sitesi din Malatya, oraș situat în apropiere de epicentrul catastrofei din Turcia, s-a prăbușit în doar câteva secunde în timpul celui de-al doilea cutremur.

Fiindcă clădirea a fost evacuată după primul cutremur, nu s-au înregistrat pierderi de vieți omenești.

Clădirea ar fi fost construită în conformitate cu cele mai recente reglementări privind cutremurele

După prăbușirea clădirii, care s-a produs instant, pe rețelele de socializare au apărut și informații despre clădire. Unul dintre apartamente a fost vândut cu 2.850.000 de lire turcești, respectiv 140.000 de euro, pe data de 28 ianuarie 2023.

În anunț era menționat faptul că imobilul are o vechime de un an și a fost construit în conformitate cu normele antiseismice. Is-HAK Construction, firma care a construit blocul, a precizat pe site-ul său: „proiect din beton armat, în conformitate cu cele mai recente reglementări privind cutremurele, fundație rezistentă la cutremure, beton C-35/40″.

Jurnaliștii publicației Hurriyet au contactat Is-HAK Construction pentru a întreba de ce s-a năruit blocul.

„Prăbușirea a fost cauzată de magazinul din blocul A. Ne pare rău. S-a prăbușit o clădire cu un magazin care are o înălțime de șapte metri. Singura noastră consolare este că nimeni nu se afla în bloc în momentul prăbușirii”, a afirmat un reprezentant al firmei.

În plus, jurnaliștii au mai întrebat dacă magazinul a fost construit cu această înălțime de la început, însă reprezentanții firmei nu au mai oferit niciun răspuns.

author avatar
Andreea Vlad
2.031 afisari

16 COMENTARII

  1. Daca structura de rezistenta a blocului a intrat in rezonanta cu unda seismica puternica nu este de mirare ca s-a prabusit

    • bravo asa este.TRANSFERUL DE ENERGIE ESTE MAXIM DACA FRECVENTA DE VIBRATIE A CUTREMURULUI SE APROPIE DE FRECVENTA DE VIBRATIE A CLADIRII.Exact asa functioneaza undele radio,antenele sunt create sa receptioneze o anumita frecventa

      • japonezii au creat o chestie pentru zgarie nori,un sistem de amortizoare seismice.

    • Ma taci din gura, constructoru’ lu peste.
      Daca era buna teoria ta, si celelalte cladiri erau la pamant.
      Unele Nu au avut o fundatie pe masura.Au cazut pe spate.S au rupt de la baza.
      Altele s au tasat ca niste felii de paine pentru ca a lipsit structura de rezistenta.

  2. Aceste cutremure sunt provocate de Mafia Khazara inchinatoare la Satana.
    Sunt asemeni celor trei cutremure provocate in Romania: in 1940 ca sa forteze Romania sa intre in razboi, si in 1941 Romania a intrat in razboi ca sa aiba cine plati nota de plata; in 1977 pentru ca Romania nu avea datorii la FMI si BM – banci particulare ale reptilienilor Rockefeller.
    Ca sa reconstruiasca tara, Ceausescu s-a imprumutat.
    In 1986, pentru ca Romania nu se mai imprumuta si strangea bani ca sa-si dea datoria inapoi cat mai repede a mai fost un astfel de cutremur peste 7. Dar in ’86 nu s-a mai daramat nimic.
    Au cazut 4 blocuri in Chisinau si au murit 100 de oameni.
    Vrancea nu poate genera cutremure mai mari de 6,5 pe scara Richter sau 8.5 pe scara Mercali.
    Pe net exista o lista, poate mai exista, cu cele mai mari cutremure petrecute in Romania incepand cu 1802. Cel mai mare dintre ele a fost de 8,5 pe scara Mercali, care echivaleaza cu 6,5 scara Richter care
    s-a introdus dupa 1940 cand s-a inventat seismograful.
    Scara Mercali arata distrugerile pe care le-a provocat un cutremur: locuinte distruse, poduri, drumuri, sosele, cai ferate, crapaturi ale scoartei terestre, victime umane, etc.
    Scara Richter arata grafic amplitudinea cutremurului.
    Specialistii au facut o paritate intre cele doua scari si le folosesc pe ambele pentru a descrie mai complet un cutremur.
    In 28 Martie 2005 in apropierea insulei Sumatra a fost detonata o bomba atomica in ocean, provocand cutremurul si apoi datorita suflului a fost provocat tsunami. Atunci MK i-a dat o lectie presedintelui indonezian de atunci care voia ca tarile asiatice sa faca o banca proprie ca sa nu se mai imprumute de la FMI si BM Rockefeller. Banca asiatica nu s-a mai infiintat.
    Un tsunami nu poate fi provocat de orice cutremur ci doar de un cutremur de minim 8,5 grade Richter, ceea ce statistica nu precizeaza un astfel de cutremur natural sa se fi petrecut vreodata.
    Sau la Fukushima in 11 Martie 2011, s-a procedat in acelas mod – cu detonarea unei bombe atomice care a fost furata de pe submarinul rusesc Kursk care s-a scufundat in 12 August 2010 in Marea Barents.

    ,,…Războiul din Ucraina se încheie și cu ultimii sataniști înconjurați acum în Bahmut, unde se așteaptă să lupte până la moarte în săptămânile următoare. Cel mai important dintre toate, Mafia Khazara a pierdut controlul asupra sistemului financiar mondial pe 31 ianuarie, iar sistemul financiar cuantic funcționează acum (mai multe despre asta mai târziu).

    Cu toate acestea, nu se termină până nu se termină și există o mare posibilitate ca KM disperat și încolțit să încerce un fel de mega-eveniment terorist de lebădă neagră, cel mai probabil fie un EMP.
    Ministrul de Interne al Turciei Suleyman Soylu i-a spus ambasadorului SUA să-și ia „mâinile murdare de pe Turcia”, după ce Washingtonul și opt țări europene au emis avertismente de călătorie cu privire la posibile atacuri teroriste acolo. Avertismente similare au fost făcute despre Iran. Ordinul guvernelor occidentale de a-și evacua cetățenii înseamnă că este probabil ca regimul israelian încolțit să lanseze un atac masiv acolo. Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, urmat de alte zeci, în timp ce acest raport era întocmit, indică faptul că a început deja. „Aceasta este o armă de modificare a vremii folosită pentru a-i arăta lui Erdogan cine este încă la conducere”, spune o sursă CIA. Atacul a avut loc când ministrul rus de externe Serghei Lavrov a aterizat în Irak pentru a lansa cooperarea „militar-tehnică” cu Turcia, Iranul, Siria și Irak, împreună cu statele din Golf. Deoarece Egiptul este, de asemenea, un aliat rus de facto, aceasta reprezintă o amenințare existențială pentru regimul MK (falsii evrei ) din Israel (nu și pentru evrei). Guvernul iranian i-a avertizat acum pe vecinii Israelului că, pentru a „își menține securitatea”, ar trebui să „stea departe de regimul care moare în fiecare zi”. KM încearcă cu disperare să arunce în aer întreaga planetă (folosind agenți atât în Iran, cât și în Israel), deoarece Vaticanul controlat de KM și filiala lor corporativă din SUA au pierdut controlul asupra sistemului financiar pe 31 ianuarie. De aceea, întregul internet italian s-a închis la 1 februarie, spun surse MI6. Banca Vaticanului, care a fost folosită pentru a mitui majoritatea așa-zișilor lideri mondiali, a fost întreruptă. Acum KM au până pe 13 februarie până când corporația lor americană este complet întreruptă. Sursele MI6 spun că sistemul financiar cuantic a preluat sistemul de decontare interbancar SWIFT al KM la 1 februarie…’’

    • Economia. Beton cu mult nisip si fier beton putin si subdimensionat. Asa construiesc turcii. Si in Romania.

  3. Ce bloc nou e ala care se pravale la 7,8 grade ? Un bloc modern trebuie sa reziste la 9 grade.

  4. In zonele cu falii in frictiune nici nu trebuie acordat aviz. Sau daca cladesti faci sub forma de iglu sau din containere supraetajate ori bungalow ca la americani. Mare pârt sa faci o constructie piramidala sa reziste la 20 de grade Richter mare filozofie ce sa spun.E floare la ureche. Vai de ei constructori. Arestati si dusi la strans moloz.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger