AcasăȘTIRI EXTERNEMomentul în care avionul american F-35 s-a prăbușit, luna trecută, pe portavion....

Momentul în care avionul american F-35 s-a prăbușit, luna trecută, pe portavion. Ce s-a întâmplat înainte de impact – VIDEO

avionMomentul în care avionul american F-35 s-a prăbușit, luna trecută, pe portavion. Ce s-a întâmplat înainte de impact - VIDEO

Un videoclip postat zilele trecute pe rețelele sociale arată momentul prăbușirii unui avion american F-35C pe un portavion, luna trecută. Imaginile surprind momentul în care aparatul de zbor care aparține marinei americane izbucnește în flăcări în timp ce lovește cabina de zbor a navei de război, relatează CNN. Șapte persoane au fost rănite în incident.

Filmările arată incidentul din două unghiuri, de pe camere separate, și ambele arată avionul în apropierea portavionului. Într-o imagine de aproape, avionul lovește puntea, izbucnește în flăcări și apoi se învârte în fața camerei. Al doilea unghi captează epava în flăcări în timp ce se înclină de-a lungul punții, apoi alunecă în apă.

 

Echipajul poate fi auzit strigând „Pleacă, Pleacă”, pentru a opri încercarea de aterizare. Dar avertismentul pentru pilot vine prea târziu pentru a evita accidentul. „Este foarte înfricoșător”, a spus Peter Layton, un fost ofițer al Forțelor Aeriene Regale Australiane, acum la Institutul Griffith Asia.

Avionul a luat foc în aer

El a remarcat că avionul părea să aibă probleme de control la apropierea de portavion. „Pe măsură ce avionul coboară, flapsurile se mișcă prea repede înapoi și înainte. Se pare că pilotul a pierdut controlul și are oscilații”, a spus el.

F-35C era cel mai nou avion de vânătoare din flota marinei americane. Aparatul de zbor este văzut pe un monitor video din interiorul portavionului USS Carl Vinson, care se afla în Marea Chinei de Sud când a avut loc accidentul, pe 24 ianuarie. Imaginile au fost confirmate de Pentagon.

author avatar
Andreea Vlad
598 afisari

1 COMENTARIU

  1. După peste 35-40 de ani de utilizare va începe și F-35 să funcționeze așa cum trebuie. Atunci apărem noi la țanc și-l cumpărăm la mâna a trteia de nou.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger