AcasăȘTIRI EXTERNEMomente de panică într-un tren, în Elveția. Mai mulți oameni, luați ostatici...

Momente de panică într-un tren, în Elveția. Mai mulți oameni, luați ostatici de un bărbat înarmat cu un topor

Au fost momente de spaimă pentru mecanicul și mai mulți pasageri aflați într-un tren, în Elveția. A fost vorba despre o luare de ostatici, astfel că poliția a intrat în alertă.

Un bărbat înarmat cu un topor şi un cuţit a luat ostatici 15 pasageri dintr-un tren care circula prin vestul Elveției, potrivit Mediafax.

 

Presupusul faptaș l-a forţat mai întâi pe mecanicul trenului oprit în gara Essert-sous-Champvent să îşi părăsească postul şi să se alăture celorlalţi pasageri, conform AFP.

Ce s-a întâmplat cu autorul luării de ostatici

A fost alertată poliția și s-ar fi dus negocieri, inclusiv printr-o aplicație de telefonie mobilă. Poliţia a fost alertată de ceilalţi pasageri, iar negocierile au avut loc parţial prin WhatsApp şi prin intermediul unui interpret care vorbea farsi, limba majoritară în Iran.

Se crede că autorul este un „solicitant de azil” iranian, în vârstă de 32 de ani. Era înarmat cu un topor şi un cuţit şi vorbea farsi şi engleză, din câte a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Vaud, Jean-Christophe Sauterel.

Agresorul a fost împușcat de un polițist în timp ce se îndrepta spre el cu un topor, iar echipa de intervenție a reușit să urce în tren.

Între timp, s-a aflat că ostaticii au fost eliberați, fiind nevătămați, potrivit presei internaționale.

Nu se cunosc deocamdată motivele din spatele acestui incident. „În acest stadiu al anchetei, motivele autorului nu sunt cunoscute”, au adăugat autorităţile.


Nici poliţia, nici procurorii nu au dorit să comenteze, întrebaţi fiind dacă războiul dintre Israel şi Hamas ar fi putut juca un rol în acest atac.

Luările de ostatici sunt rare în Elveţia, mai ales la acest nivel.

author avatar
Andrei Coman
252 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu e iranian ci sirian. D-ala care a adus Merkel – it-st, profesor ori chirurg ca tot avea un cutit la el

  2. „Swiss police said a 32-year-old Iranian asylum seeker ”
    Specialist in industria auto, la mare cautare in Evropa…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri