AcasăȘTIRI EXTERNEMomente de groază: Peste 100 de muncitori prinși sub dărâmăturile unei clădiri...

Momente de groază: Peste 100 de muncitori prinși sub dărâmăturile unei clădiri de 21 de etaje

sursa foto: twitter/6w_es

Cel puțin 5 persoane și-au pierdut viața, iar peste 100 de persoane au fost prinse sub dărâmături, după ce o clădire de 21 de etaje, din Nigeria, Lagos, s-a prăbușit peste ei. Clădirea nu fusese încă finalizată la momentul accidentului.

Clădirea este situată pe Gerald Road din cartierul Ikoyi, unul dintre cele mai bogate cartiere din ţară – o zonă rezidenţială unde au fost construite apartamente de lux.

,Cel puțin cinci persoane au murit după ce o clădire cu peste 20 de etaje s-a prăbușit, luni, într-o zonă de lux din centrul economic al Nigeriei, Lagos”, au declarat autoritățile, citate de cnn.com.

Operațiunile de căutare și salvare au continuat întreaga noapte de luni și până marți dimineața. Agenția de Stat pentru Managementul Urgențelor din Lagos (LASEMA) a confirmat cele cinci decese într-o postare pe Facebook, marți. Deocamdată, nu se știe câți oameni sunt dispăruți.

„Am crezut că este un cutremur, când m-am grăbit să ies din apartamentul meu, imediat după ora 15:00. Am simțit că clădirea se mișcă și am știut că ceva nu este în regulă”, a declarat pentru CNN Olu Apata – rezident din apropiere clădirii prăbușite și președinte al Asociației Avocaților din Nigeria.

Apata a spus că clădirea este în construcție de mai bine de doi ani și că dezvoltatorul a fost pe șantier la o  întâlnire cu potențialii cumpărători, chiar luni, înainte de accident.

author avatar
Alina Costache
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger