AcasăȘTIRI EXTERNEMolnupiravir, primul medicament anti-Covid-19, disponibil în Italia

Molnupiravir, primul medicament anti-Covid-19, disponibil în Italia

Molnupiravir, primul medicament anti-Covid-19, disponibil în Italia

Pastila anti-Covid-19 de la compania farmaceutică americană Merck, Molnupiravir, este disponibilă în Italia, începând de miercuri, 5 ianuarie. Aprobată de Agenția Italiană a Medicamentului pe 22 decembrie, poate fi folosită în situații de urgență. 

Molnupiravir este o pastilș roșie care poate fi luata acasa și poate reduce cazurile severe și spitalizările, dacă este luată la cinci zile de la aparitia primelor simptome, altfel este inutilă.

„O armă suplimentară”

„Studiul a arătat că medicamentul a fost eficient în reducerea riscului de spitalizare sau deces cu aproximativ 30% (la persoanele cu factori de risc)”, a declarat Patrizia Popoli, șeful comitetului tehnico-științific al AIFA (Agenția Italiană a Medicamentului).

„Este important de subliniat că acest medicament este o armă suplimentară, dar vaccinul rămâne principalul instrument de protejare a tuturor persoanelor”, a subliniat ea.

Două capsule trebuie luate timp de cinci zile. Nerecomandat în anumite cazuri, pentru femeile însărcinate de exemplu, este primul medicament dezvoltat special pentru Covid-19, scrie Euronews.

După un entuziasm general, Molnupiravir, pare să fie cu 50% mai puțin eficient, un procent redus acum la 30%.

Pe lângă pastila de la Merck, mai există și antiviralul Paxlovid de la Pfizer, care va ajunge în Italia în martie.

În sfârșit, în Italia, măștile FFP2 sunt obligatorii din 25 decembrie în toate mijloacele de transport în comun, cinematografe, teatre, muzee și stadioane.

author avatar
Tudor Borcea
201 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger