AcasăȘTIRI EXTERNEModelul Ucraina în Republica Islamică. Elon Musk dezvăluie câte terminale internet Starlink...

Modelul Ucraina în Republica Islamică. Elon Musk dezvăluie câte terminale internet Starlink sunt în Iran

Modelul Ucraina în Republica Islamică. Elon Musk dezvăluie câte terminale internet Starlink sunt în Iran / Foto: Facebook

În timp ce autoritățile iraniene restricționează din ce în ce mai mult accesul la internet, Elon Musk a declarat că aproximativ 100 de terminale de internet Starlink sunt în prezent active în Iran.

Aproape 100 de terminale de internet Starlink sunt active în Iran, a declarat Elon Musk, luni. Patronul Tesla și SpaceX promisese în septembrie să desfășoare rețeaua de sateliți Starlink în Iran, într-un moment în care autoritățile iraniene restricționează tot mai mult accesul la internet.

Modelul Ucraina în Republica Islamică

„În curând, 100 de terminale Starlink active în Iran”, a scris miliardarul american pe Twitter ca răspuns la o fotografie a străzilor din Teheran împărtășită pe rețeaua de socializare, informează Ouest-France.

Starlink dispune de o rețea de peste 2.000 de sateliți mici aflați pe orbită joasă deasupra Pământului, care oferă acces la internet. Terminalele de la sol sunt apoi conectate la routere care generează wifi și, astfel, acces la internet.

De la începutul războiului din Ucraina, SpaceX a livrat mii de terminale în această țară, asigurând  conexiune la internet. Până în prezent, în Ucraina au fost instalate aproximativ 25 000 de terminale.

Protestele zguduie Iranul de la moartea, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o tânără de origine kurdă, în vârstă de 22 de ani, după ce a fost arestată de poliție la Teheran. De atunci, sute de persoane au fost ucise, mii au fost arestate și doi bărbați de 23 de ani au fost spânzurați.

De atunci, autoritățile iraniene au restricționat accesul la Instagram și WhatsApp – până în această toamnă singurele rețele de socializare încă disponibile – și la VPN-uri, pe care iranienii le folosesc pentru a accesa site-uri interzise.

author avatar
Tudor Borcea
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger