AcasăȘTIRI EXTERNEMobilizare "invizibilă" în Rusia? Suma exorbitantă pe care o plăteşte Moscova unui...

Mobilizare „invizibilă” în Rusia? Suma exorbitantă pe care o plăteşte Moscova unui soldat

soldat rusRăzboi în Ucraina. Soldaţii ruşi au ajuns să se împuşte unul pe altul în picioare ca să scape de "Iad"!

Krelimlinul caută soldaţi. Armata trimisă de Putin să lupte în Ucraina a fost decimată, astfel că Moscova vrea să completeze „golurile”. Încă nu a fost decretată mobilizarea generală, dar există indicii că se recrutează soldaţi pe diferite căi.

Se promit noilor soldați lefuri și de 8-9 ori mai mari decât salariul mediu din Federația Rusă.

Mobilizare generală – NU, salarii pentru voluntari – DA

Pentru a-și completa necesarul de soldați, Moscova se axează să recruteze din rândul minorităților etnice sărace și a ucrainenilor din teritoriile separatiste, dar se bazează și pe mercenari și pe unitățile militarizate ale Gărzii Naționale.

Fiul meu a fost chemat pe 14 iunie la centrul de încorporare. I-au cerut actele de identitate şi l-au întrebat dacă este interesat de un contract. Apoi l-au lăsat să plece acasă”, a postat pe VK Anna, din oraşul Arhanghelsk.

Rusia plăteşte şi 6000 euro unui soldat

„Înainte doar militarilor în termen sau celor care veneau din proprie iniţiativă la centrul de încorporare li se făcea oferta unui contract. Nu existau apeluri telefonice din partea lor şi convocări în masă„, a mai explicat un cetăţean rus.

Generalii lui Putin au apelat la stimulente mari în bani pentru a încuraja voluntarii, cu lefuri care pot varia de la aproximativ 2.000 de euro la 6.000 de euro pe lună, mult mai mult decât salariul mediu lunar în Rusia, de aproape 700 de euro.

Se pare că, până acum, Rusia a pierdut 37.400 de militari de la începutul invaziei în Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan