AcasăȘTIRI EXTERNEMobilizare generală în Ucraina! Civilii ucraineni pun mâna pe arme. 18.000 mitraliere,...

Mobilizare generală în Ucraina! Civilii ucraineni pun mâna pe arme. 18.000 mitraliere, distribuite populației!

armeMobilizare generală în Ucraina! Civilii ucraineni pun mâna pe arme. 18.000 mitraliere, distribuite populației!

Mii de civili ucraineni pun mâna pe arme și se alătură Forțelor de Apărare Teritorială. Aproximativ 18.000 de arme cu muniție au fost distribuite rezerviștilor numai în regiunea Kiev, de când invazia rusă a început, în ziua de joi.

Ministrul Apărării al Ucrainei Oleksiy Reznikov a anunțat că muniția continuă să fie furnizată.

Acesta afirmă că „invadatorii” au suferit pierderi semnificative și acum mii de cetățeni se alătură forțelor de apărare pentru a rezista asaltului trupelor Moscovei.

„Atacul pe scară largă al Rusiei asupra statului nostru durează 30 de ore. Datorită eroismului apărătorilor noștri, Ucraina a rezistat primelor zile, cele mai dificile. Ocupanții au suferit pierderi semnificative. Astăzi vom fi mai puternici. Mii de oameni se alătură forțelor de apărare și sunt gata să respingă inamicul”, a spus Reznikov.

Oficialii ucraineni au transmis, potrivit CNN: „În curând vom primi sprijin suplimentar cu arme moderne și alte resurse de la partenerii noștri”.

Volodimir Zelenski a ordonat mobilizare generală în Ucraina

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală, „pentru a asigura apărarea statului, menținerea pregătirii pentru luptă și mobilizare a Forțelor Armate ale Ucrainei și a altor formațiuni militare”.

Aceasta a inclus interdicția de a părăsi țara tuturor cetățenilor bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani.

author avatar
Andreea Vlad
583 afisari

4 COMENTARII

    • Se vor impusca intre ei ca si la noi in 1989. Civil (adica unul care nu poarta o uniforma recunoscuta) inarmat cu arma de razboi inseamna terorist dupa regulile internationale. Asa am invatat in armata in urma cu 46 de ani.

  1. Bi, deja fugg cu miile sarantocii aia, printe care sute de barbati, se pare ca nu toti sunt mujahedini care sa vrea neaparat sa isi dea viata pentru Ukro-na-zia si pentru sleahta aia de hoti ordinari ai lui jidanski zelenski !! In curand o sa fie destula carne de tun pe acolo, pe toate strazile din Kiev, numai sa aiba cine sa le adune si sa le afume, sa nu se strice asa, domnule !! Ha ha ha 🙂 Bai, acolo in curand incepe chiar Iadul pe Pamant, noi toti ceilalti deja avem popcorn-ul si netflix-ul pregatit !! Ha ha ha 🙂 Nu va lasati, bai ukro-na-zi, bai Klitschko vezi sa ai ceva cianura, in caz ca te prind rusnacii aia salbatici, ca latfel te trag aia de limba pana nu mai poti !! Ha ha ha 🙂

  2. a început traficul cu armament! În loc de ţigări, ucrainienii vând românilor armele primite de la cehi, polonezi etc…Mişto război, vameşii români mai pun de-o nouă proprietate, un merţan nou, un contuleţ prin Virgine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger