AcasăȘTIRI EXTERNEMobilizare anti-sistem în Cehia! Proteste masive la Praga împotriva ajutorului acordat Ucrainei...

Mobilizare anti-sistem în Cehia! Proteste masive la Praga împotriva ajutorului acordat Ucrainei – VIDEO

cehia

Mii de persoane au manifestat la Praga împotriva guvernului ceh și a scăderii nivelului de trai, în cadrul unui eveniment intitulat „Cehia împotriva sărăciei”, la care protestatarii au criticat NATO și au cerut „pace imediată” în Ucraina.

La final, unii demonstranți au vrut să smulgă steagul ucrainean de pe clădirea Muzeului Național și au avut loc ciocniri cu poliția.

Oamenii au vrut să smulgă drapelul Ucrainei de pe Muzeul Național

Protestatarii au cerut demisia guvernului condus de premierul de centru-dreapta Petr Fiala, în timp ce Jindrich Rajchl a declarat că dorește un guvern care „să se uite mai întâi la interesele cetățenilor cehi”.

Imediat a venit poliția antirevoltă, situația a escaladat și s-au produs ciocniri cu protestatarii, în urma cărora poliția a reținut 18 persoane, iar doi agenți de poliție au fost răniți. De asemenea, a fost arestat un bărbat care avea un rucsac cu însemnele grupului rusesc de mercenari Wagner și cu litera Z, simbol al agresiunii ruse în Ucraina.

Cehii sunt furioşi și că guvernul ajută financiar Ucraina. Eispun că autorităţile întreţin astfel un război al unor străini, care adânceşte criza economică de la ei din ţară. Rata inflaţiei din Cehia a atins un nou record istoric, aproape 17%.

Spiritele s-au încins şi mai mult când protestatarii au văzut steagul Ucrainei arborat, în semn de susţinere, pe muzeele din piaţa centrală a Pragăi. „Cât de mult a costat războiului din Ucraina? În conflictul ruso-ucrainean, dumneavoastră (Guvernul – nr) doar puneţi gaz pe foc, în loc să încercați să obțineți discuții pentru pace”, s-a plâns un protestatar.

Cehii care cer guvernului să nu mai ajute financiar Ucraina pun, însă, la cale un nou protest.

author avatar
Andreea Vlad
1.038 afisari

10 COMENTARII

  1. Galusca ceheasca a explodat in sfarsit! Desi exista voci care fac trimitere la primavara de la Primavara de la Praga din 1968 pentru a inchide gura manifestantilor, se pare ca explozia preturilor la utilitati si alimentele de baza a declansat o contrarevolutie in democratia ceheasca. Nema gulas cu galuste, nema piva, nema benzin, nema gaz ieftin. Va dam in schimb democratie cacalau! Cat puteti inghiti si mai mult! Li s-a cam aplecat vajnicilor Svejci de atata democratie servita cu fonfeuri antiruse, incat au iesit pe strazi sa vomite.
    Din pacate, mamaliga romaneasca are un grad de ignifugare infinit mai mare si nu va exploda nici cand vom gasi pe rafturile supermagazinelor doar viermi si mucigai, iar la produse congelate, vitrinele vor fi pline de continutul toaletelor din palatele zburatoare a familiei mult iubitului nostru conducator si comandant suprem al armatei romane.

    • Corect, insa din pacate noi nu actionam stam si comentam de pe margine, cind ar trebui fugariti guvernantii nostri cu furci si toppare

    • Ai un pic de memorie?Cum a fost in 1989 cand s-a prabusit URSS?prima a fost „revolutia de catifea” dinPRAGA pe urma polonezii cu LECH WALESA…noi ROMANIA am fost ultimii si cei mai masacrati.Capetele patrate care ne-au jefuit 32de ani nu pleaca asa usor din frunte uite ai ca exemplu FRANTA…
      Sa stii o chestie totul se repeta….si primul si al doilea razboiMondial au fost niste afaceri bancare-vezi grupul de la DAVOS…acolo e cheia problemei

  2. FELICITARI CEHILOR CA MAI EXISTA CA NATIUNE SI PENTRU CA AU „OUA”…FOSTUL POPOR ROMAN A FOST TOTAL CASTRAT CA ATITUDINE SI DEMNITATE IAR FOSTA TARA ROMANIA TRANSFORMATA INTR-O COLONIE ORDINARA DE MANA A TREIA SI CU UN GAULEITER POPONAR IN DEALUL COTROCENILOR PE NUME DE HULA WERNER….

  3. Românii nu se pot organiza ,decât dacă,i organizează ONG-uri sorosiste și corporațiile ,în rest suntem o nație de opincari

  4. Ultima data cand m-am uitat pe harta tara aia se numea CEHOSLOVACIA….acum e doar CEHIA-GOOD/SLOVACIA-BAD….Trebuie sa fii orb surd si mut sa nu vezi ca este totul o schisma pe schelete pseudo-religioase(SATANISM100%)…Vaticanul a imbratisat pedofilia si satanismul,si a incepuit razboiul cu lumea crestina ortodoxa.Au umplut EUROPA de teroristi deghizati in „refugiati” care fac tot felul de atentate la comanda.Asta e EUROPA unita?Adica unificarea satanistilor si pedofililor din toata lumea cu comanda la Bruxelles????Va plac porcariile gen CHARLIE HEBDO???va place cum ard catedralele gen NOTRE DAME din PARIS????Va place ca dau faliment acum tot felul de banci????Hai continuati….pana o sa ia foc toata EUROPA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger