AcasăȘTIRI EXTERNEMoartea reginei Elisabeta a II-a reînvie dușmăniile Paris-Londra. Primarii din Franța refuză...

Moartea reginei Elisabeta a II-a reînvie dușmăniile Paris-Londra. Primarii din Franța refuză să coboare drapelele în bernă

Moartea reginei Elisabeta a II-a reînvie dușmăniile Paris-Londra. Primarii din Franța refuză să coboare drapelele în bernă

Primarul din Bourges, în Franța, Yann Galut, refuză să coboare drapelul francez în bernă pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, luni.

Președintele francez Emmanuel Macron a propus coborârea drapelelor în bernă a doua zi după anunțarea morții reginei, vineri, și în ziua înmormântării. „Și poporul francez este în doliu”, a spus el.

„Mi se pare o cerere incredibilă”

Primul ministrul Elisabeth Borne a trimis apoi o scrisoare asociației primarilor francezi pentru a cere ca drapelele franceze să fie arborate la jumătate de catarg.

Dar această operațiune nu este pe placul tuturor aleșilor. Yann Galut și-a exprimat duminică dezacordul.

„Respect durerea prietenilor noștri englezi, dar nu voi pune steagurile franceze pe frontonul clădirilor municipale ale orașului Bourges”, a scris primarul pe Twitter.

„Această cerere din partea lui Elisabeth Borne mi se pare incredibilă”, a subliniat el, scrie BFM TV.

Vineri, primarul din Faches-Thumesnil, în nordul Franței, Patrick Proisy, a fost cel care a declarat, de asemenea, că nu dorește să coboare drapelele franceze în bernă pentru funeraliile reginei.

„Se face acest lucru pentru toți șefii de stat care mor? Republica noastră preferă un monarh, cap al unei biserici?”

author avatar
Tudor Borcea
460 afisari

4 COMENTARII

  1. Chiar se dovedește că Macron este cam tembel. Franța este cumva vasalul Angliei sau francezii sunt supuși regali, ca în alte teritorii de peste mări?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger