AcasăȘTIRI EXTERNEMoartea lui Pele. Mesajul lui Vladimir Putin pentru președintele Braziliei

Moartea lui Pele. Mesajul lui Vladimir Putin pentru președintele Braziliei

Moartea lui Pele. Mesajul lui Vladimir Putin pentru președintele Braziliei / Foto: Facebook

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis, vineri, condoleanțe omologului său brazilian pentru decesul, cu o zi înainte, al legendei fotbalului, Pele, un „om remarcabil” și „fiu ilustru al poporului brazilian”, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

„Datorită talentului său, abilităților sale unice, jocului frumos și fascinant, fotbalul a devenit jocul preferat pentru milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv din Rusia”, a declarat Vladimir Putin într-o telegramă de condoleanțe adresată președintelui Jair Bolsonaro, care va ceda, duminică, frâiele țării rivalului său Luiz Lula sa Silva.

Trei zile de doliu în Brazilia

„Am avut plăcerea de a comunica în persoană cu acest om remarcabil și voi avea întotdeauna cele mai frumoase amintiri despre el”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Triplu campion mondial și considerat cel mai mare fotbalist din istorie, Pele a murit joi, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Albert-Einstein din Sao Paulo, unde fusese internat pentru tratarea unui cancer de colon.

Câteva ore mai târziu, un decret a anunțat un „doliu oficial” de trei zile, „în semn de respect după moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pele”. Un priveghi, deschis publicului, va avea loc luni și va dura 24 de ore pe stadionul Santos FC, clubul unde eternul număr 10 a strălucit din 1956 până în 1974.

Înmormântarea lui Pele va avea loc însă în intimitatea familiei, după o procesiune care va urma sicriul pe străzile din Santos, un oraș portuar situat la 80 km de Sao Paulo, care a decretat o perioadă de doliu de șapte zile.

author avatar
Tudor Borcea