AcasăȘTIRI EXTERNEMoarte misterioară la ziarul favorit al lui Putin: directorul Komsomolskaia Pravda /...

Moarte misterioară la ziarul favorit al lui Putin: directorul Komsomolskaia Pravda / Continuă seria deceselor elitelor din Rusia

Moarte misterioară la ziarul favorit al lui Putin: directorul Komsomolskaia Pravda / Continuă seria deceselor elitelor din Rusia

Vladimir Sungorkin, redactor-șef și director general al cotidianului rusesc Komsomolskaia Pravda, a murit la vârsta de 69 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, a anunțat, miercuri, presa rusă.

Moartea lui Vladimir Sungorkin, directorul general al generalului rus Komsomolskaia Pravda, în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 69 de ani, a fost anunțată de mass-media rusă afiliată statului, Tass. Potrivit Tass, o sursă a dezvăluit că „cauza decesului a fost un accident vascular cerebral”.

Serie de decese în Orientul Îndepărtat al Rusiei

După cum a declarat pentru RTVI editorialistul KP Alexander Gamov, Sungorkin se afla într-o călătorie de afaceri în regiunea Habarovsk, în Primorie. Nu se știe încă cine îi va lua locul în fruntea redacției. În această regiune din Orientul Îndepărtat al Rusiei a murit, sâmbătă, în circumstanțe tulburi, și Ivan Pechorin, director general pentru industria aviatică în cadrul Corporației pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii

Komsomolskaia Pravda a fost fondată la 13 martie 1995 și de atunci este un cotidian tabloid rusesc. Ziarul a început ca organ oficial al Komsomol, aripa de tineret a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (PCUS).

„Ziarul favorit” al lui Putin

Vladimir Sungorkin a lucrat aproape toată viața la ziarul Komsomolskaia Pravda (cu o pauză în perioada 1981-1985, când a fost corespondent la Sovetskaia Rossiya). După prăbușirea URSS, în 1992, Sungorkin a devenit director executiv al societății pe acțiuni Komsomolskaia Pravda. În acel moment, o parte dintre jurnaliștii care nu erau de acord cu politica publicației au părăsit KP, inclusiv Dmitri Muratov, care a devenit ulterior redactor-șef al Novaya Gazeta și laureat al premiului Nobel.

În 1997, Snugorkin a preluat funcția de redactor-șef al ziarului Komsomolskaya Pravda, iar din 2002 a cumulat funcțiile de director general și redactor-șef al Editurii ZAO Komsomolskaya Pravda. Editura KP, condusă de Sungorkin, este una dintre cele mai mari din Rusia. Sungorkin era considerat un manager media deosebit de apropiat de putere. În special, a fost un confident al lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din 18 martie 2018. După începerea invaziei rusești în Ucraina, UE l-a plasat pe Sungorkin pe lista de sancțiuni ca șef al „ziarului favorit” al lui Putin.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger