AcasăȘTIRI EXTERNEMoarte cumplită a numărului 2 al Facebook-ului rusesc / Expediție 4x4 cu...

Moarte cumplită a numărului 2 al Facebook-ului rusesc / Expediție 4×4 cu final tragic

Moarte cumplită a numărului 2 al Facebook-ului rusesc / Expediție 4x4 cu final tragic

Vladimir Gabrielian, un cadru superior al gigantului rus al internetului VK (Vkontakte) a murit într-un accident în Arctica, a confirmat marți compania, după ce s-a raportat că acesta a dispărut în timpul unei traversări periculoase a unui râu.

Primul director general adjunct Vladimir Gabrielian ar fi dispărut împreună cu colegul său, directorul de achiziții al VK, Serghei Merzliakov, luni seara, în districtul autonom Nenets din nordul Rusiei.

Expediție 4×4 încheiată tragic

Serviciile locale de urgență au declarat că două vehicule de teren s-au răsturnat în timp ce traversau un râu în apropiere de coasta Mării Albe. Incidentul a avut loc în timpul traversării râului Bugrianița iar Uniunea Crescătorilor de Reni din district a difuzat informații despre acest lucru pe pagina sa de pe VKontakte.

Soția lui Gabrielian, Aliona, și un al patrulea membru al grupului lor, identificat ca fiind Serghei Olsevici, au reușit să scape cu viață, scrie The Moscow Times.

„Am aflat în această dimineață că Vladimir Gabrielian și Serghei Merzliakov au murit în urma unui accident tragic”, a declarat VK într-un comunicat transmis presei. Baza, un canal Telegram cu presupuse legături cu serviciile de securitate rusești, a relatat că Gabrielian a transmis prin radio din primul vehicul că „râul era periculos, dar este în regulă să mergem înainte”.

Olsevici și Aliona Gabrielian ar fi sărit din al doilea vehicul după ce acesta s-a răsturnat și au încercat fără succes să stabilească un contact radio cu Gabrielian și Merzliakov timp de cinci ore. „Olsevici și Aliona au decis să se întoarcă pe jos și, după ce au mers 25 de kilometri, au ajuns la cel mai apropiat sat”, a raportat Baza.

Ulterior, aceasta a precizat că trupurile lui Gabrelian și Merzliakov au fost găsite pe malul râului marți dimineață. Gabrielian s-a alăturat consiliului de administrație al VK la 31 martie.

author avatar
Tudor Borcea