AcasăȘTIRI EXTERNEMiza războiului din Ucraina: vor impune SUA Noua Ordine Mondială? Lavrov, precizarea...

Miza războiului din Ucraina: vor impune SUA Noua Ordine Mondială? Lavrov, precizarea zilei: pentru ce luptă Rusia

Ministrul de Externe al lui Putin denunta strategia nucleara a SUA in timp ce Washington arata expansiunea capacitatilor similare rusesti

Nicio sancţiune nu poate distruge voinţa poporului rus, a declarat vineri ministrul de externe Serghei Lavrov. Acesta a mai subliniat că Rusia este hotărâtă „să apere adevărul istoric şi interesele sale legitime”.

Nici o pedeapsă (şi) nicio sancţiune nu pot distruge voinţa poporului nostru, voinţa conducerii noastre, hotărâte să apere adevărul istoric şi interesele legitime ale Rusiei şi să oprească ameninţările directe la adresa securităţii, culturii şi istoriei noastre, create chiar de-a lungul graniţelor noastre, ceea ce se întâmplă de ani de zile”, a declarat Lavrov.

Războiul stabileşte Noua Ordine Mondială

Potrivit lui Lavrov, în acest moment se defineşte viitorul lumii, în timp ce se decide dacă va exista o ordine mondială multipolară, „controlată pe deplin de Statele Unite, ceea ce îşi doreşte Washingtonul şi tolerează alte ţări occidentale, sau lumea va fi dreaptă şi democratică”.

Diplomatul rus consideră că Rusia, împreună „cu marea majoritate a ţărilor”, a făcut apel la o ordine mondială corectă.

Eforturile noastre nu se bazează pe speculaţii, precum regulile pe care americanii le-au inventat şi încearcă să le impună tuturor, ci se bazează pe Carta Naţiunilor Unite, organizaţie care a fost creată după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a adăugat Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a remarcat că „cei care nu acceptă egalitatea şi vor să dicteze lumii încearcă să rescrie” idealurile de justiţie şi egalitate suverană ale tuturor ţărilor, consacrate în document.

Crede că Occidentul muşamalizează nazismul

Lavrov mai spune „Occidentul încearcă acum să muşamalizeze nazismul, să încurajeze manifestările naziste în Europa modernă.

Ei încearcă deja nu numai să echivaleze învingătorii nazismului cu criminalii, ci şi să prezinte Rusia drept principalul vinovat al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acest lucru se întâmplă în ţările baltice şi în Ucraina”, a susţinut Lavrov, îndemnându-i să-şi amintească lecţiile istoriei.

„La baza tuturor eforturilor noastre nu stau nişte construcţii speculative precum regulile inventate de americani care sunt impuse tuturor celorlalţi”, a explicat el, „ci Carta ONU, o organizaţie care a fost creată ca urmare a celui de-Al Doilea Război Mondial”, a încheiat Lavrov.

author avatar
Andrei Ștefan
1.471 afisari

18 COMENTARII

  1. Chestia cu „noua ordine mondiala” e o chestie veche in discursul tarilor mari.Dar ce vedem acum e un conflict al Rusiei cu fostii „aliati” adica UK si USA pe baza de petrol.Chestia cu „nazismul” de unde a aparut?ca in Europa marii cumparatori de petrol rusesc sunt chiar Germania si Austria.Conflictul de acum e 100%economic din cauza petrolului intre G7 si Rusia(care are si ea aliati). Cam prin 2013 Rusia a iesit din sistemul de burse BretonWoods cu petro-dolari si conflictul economic a degenerat in ce vedem acum.Asa se explica ca tarileG7 sunt toate implicate financiar si logistic,e G7 versus Rusia.Dar e ceva foarte periculos si va avea efecte imprevizibile

  2. Daca nu mai cenzurati dati discursul lui friedman acest mare facator si desfacator al americii la council forum chicago si intelegeti razboiul cine ce vrea si cine se apara si cine ataca.

  3. Iar a glasuit fata de WCeul asta, nazismul este doar un pretexet, rusii sunt experti in masuri active, asa au mintit occidentul decenii de-a randul, , si nici ei nu cred ce spun, niste criminali, in frunte cu paranoicul de Putin

    • bai rahat ameriolac tu nu vezi ca bati campii mereu omniprezent/Esti platit de mi6,cia sau fbi.S-a saturat lumea de voi si minciunile voastre nerusinate cnn,bbc,newyorktimes etc.Astea nu mai sunt de mult ziare sunt kurpapiruri pline de propaganda antirusa si antichina astia care nu-i lasa sa-si faca de cap.Iti zice ceva hiroshima,nagasaki vietnam,irak,libia ,panama,chile,siria,afganistan,serbia,cum au pus laba pe teritoriile mexicane,ce-au facut cu negrii si indienii. Acolo cu mexicanii nu a mai fost la fel cu ce fac ruznacii acum? Ptr ce trebuie lumii nato si razboaie,de ce nu stau la casa lor ca toate tarile lumii?ptr ce vand la tot mapamondul arme daca se lauda ca ei iubesc pacea si democratia.Care democratie? a minciunii si a razboaielor?In ce colt din lume nu au arme, spioni si armate?la fiecare presedinte atzatza mapamondul la razboaie si la biruri sa le cumpere arme ei si gasca lor englezeasca.

      • Au călcat în picioare, în total, 37 de state. Acum merge proverbul românesc „curva cu prăjina”!

  4. Cand prostii nu vad padurea de atatea copacii, ce se ne mai miram, dar apetitul lor pentru un adanc pupat in cur exista in minte si in gurita lor de comunisti de rahat

  5. Putin, he added, namedropped two persons: Yuriy Kosiuk, a Ukrainian billionaire whose estate on the Khotiv settlement Russian forces had bombed to smithereens, and Alexan Hadjetian, an affluent Armenian national who had been marketing children on Ukrainian soil for nearly 20 years. Putin said he had solid evidence both men were camouflaged somewhere inside Azovstal’s dark, twisting, difficult to navigate tunnel system. – https://realrawnews.com/2022/05/putin-pedophiles-and-traffickers-hiding-in-azovstal/

  6. Diavolul drogat si pedofil Amerlican trebuie izolat si pus jos acesti ctiminali tranvestiti care distrug planeta

  7. Dragi postaci, nici D-zeu nu vrea moartea pacatosului, ci îndreptarea lui. Și, putintica răbdare ca in curând hispanicii vor pune mana pe putere în US iar atunci acolo va fi un dulce Mexico. Degeaba li se acorda atâtea drepturi negrilor pentru a vota alături de albi, inevitabilul tot se va produce. Asta este una din marile probleme ale US care-i va aduce prăbușirea, asa ca dominația ei asupra Lumii s-a cam terminat. A venit rândul Chinei și Rusiei. Ele sunt deja noul pol de putere și dezvoltare pe care numai orbii nu-l vad.

  8. Lavrov caută formule savante pentru o realitate nudă: anexarea de teritorii prin forţă, încercată şi de Hitler, fără succes. Pe de altă parte Federaţia Rusă, succesoare a defunctei şi glorioasei Uniuni Sovietice, e pe cea mai sigură cale spre disoluţia internă. Sper să apuc să trăiesc momentul fericit când se va alege praful şi pulberea din Rusia şi vor rămâne, de pe urma ei, o grămadă de stătuleţe irelevante.

  9. Iar arăți ca ești prost bai soluție de rahat cu perje. Rusia Kieveana a fost prima forma statala a Federației Ruse, iar Crimeea a fost cucerita de la tătari tot de rusi când ucrainenii ca popor nici nu existau. Asa dar cazacii naziști și polonezii din actuala Ucraina vor sa-i fure Rusiei teritorii. Referitor la Basarabia, a fost cedata de turci, deși nu aveau dreptul. Dar asa a fost cu romanii, in timp ce alte popoare au luptat să-și facă tara mare, boierii noștri s-au luptat între ei pentru avere și-au făcut tara mica. N-au fost în stare sa apere nici ce le-au lăsat strămoșii. Degeaba ii pizmuim pe alții.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger