AcasăȘTIRI EXTERNEMirii şi-au anulat nunta din cauza facturii la curent. Costurile de întreţinere...

Mirii şi-au anulat nunta din cauza facturii la curent. Costurile de întreţinere depăşesc 2.000 euro

Doi îndrăgostiţi din Austria sunt nevoiţi să-şi pună nunta „pe pauză”. De ce? Din cauză că nu-şi mai permit s-o organizeze. Aproape toţi banii mirilor trebuie să meargă pe facturi.

„Vrem să ne recuperăm nunta de la biserică, dar acum nu știm cum ne vom permite această sărbătoare”, a declarat Daniel S. (34 de ani) pentru „Kronen Zeitung”.

2.000 euro din 2.700 sunt „aruncaţi” pe facturi

Mai mult, bărbatul spune că venitul familiei este de 2.700 de euro, în timp ce costurile fixe depăşesc 2.000 de euro. „Costurile fixe sunt acum de peste 2.000 de euro. Și asta cu un venit de 2.700 de euro”, a mai adăugat tânărul.

Președintele SPÖ din Austria Superioară, Michael Lindner, spune că oamenii sunt disperaţi şi cere o plafonare a prețurilor la electricitate și gaze, precum și o reducere a costurilor de încălzire în fața inflației.

Costuri mari la întreţinere

Austriecii se plâng şi de costurile mari la încălzire, oamenii fiind nevoiţi să plătească, pentru câţiva metri pătraţi, sume alarmant de mari.

„De acum încolo trebuie să plătesc rate lunare de 374 de euro – și asta nu include nici măcar energia electrică”, a afirmat un pensionar din Viena, preluat de stiridiaspora.

author avatar
Andrei Ștefan