AcasăȘTIRI EXTERNEMircea Geoană a spus ce are de gând să facă NATO cu...

Mircea Geoană a spus ce are de gând să facă NATO cu Erdogan ca să accepte aderarea Finlandei şi Suediei

Geoană, tot mai izolat la sediul NATO

Finlanda a anunțat oficial că dorește aderarea la NATO. Suedia va face, foarte curând, acelaşi anunţ. Orice decizie privind aderarea unui nou stat la NATO trebuie luată prin decizie unanimă de către țările membre.

Problema Alianţei este cu Erdogan, care se opune.

NATO duce muncă de lămurire cu Erdogan

NATO este încrezătoare că poate depăși obiecțiile Turciei și poate admite rapid Finlanda și Suedia. Pe măsură ce discuţiile au fost reluate duminică, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că este încrezător că preocupările Ankarei vor putea fi abordate.

”Turcia este un aliat important și și-a exprimat preocupările care sunt abordate între prieteni și aliați. Sunt încrezător, dacă aceste țări decid să caute aderarea la NATO, vom putea să le salutăm, să găsim toate condițiile pentru ca un consens să fie îndeplinit”, a declarat Geoană.

Şi Germania sprijină Finlanda şi Suedia.

Germania a pregătit totul pentru a face un proces rapid de ratificare. Trebuie să ne asigurăm că le vom oferi garanții de securitate, nu trebuie să existe o perioadă de tranziție, o zonă gri, în care statutul lor este neclar”, a declarat ministrul de Externe al nemţilor, Annalena Baerbock.

Vor să alunge Rusia din Ucraina

Carta NATO afirmă că „orice stat european aflat într-o poziție de a promova principiile acestui tratat și contribuie la securitatea zonei Atlanticului de Nord” poate cere aderarea.

Vladimir Putin i-a transmis sâmbătă omologului său finlandez Sauli Niinisto că ar fi o greșeală ca Helsinki să abandoneze statutul de neutralitate și să adere la NATO.

Miniștrii vor analiza, de asemenea, un prim proiect al noului concept strategic al NATO, doctrina militară de bază, care urmează să fie aprobată la un summit al liderilor de la Madrid la sfârșitul lunii iunie.

Am convenit că trebuie să continuăm să ajutăm Ucraina să câștige și să împingem Rusia afară. Putin trebuie să se confrunte cu o înfrângere susținută în Ucraina, Rusia trebuie să fie controlată și o astfel de agresiune nu trebuie să se mai repete niciodată”, a declarat ministrul britanic de externe Liz Truss.

author avatar
Andrei Ștefan
774 afisari

10 COMENTARII

  1. Până la urmă și dușmana noastră Finlanda are de plătit ceva datorii, așa că se pune în gura lupului… Cartea Revelației Domnului Nostru Iisus Hristos ( acesta este titlul original al cărții numite azi Apocalipsa, adică Revelația sau Descoperirea…) spune clar că duhurile rele vor influența țările să se alăture cauzei războiului pt a permite Ziua Răzbunării lui Dumnezeu asupra celor răi, care nu ne lasă să ne trăim viața dăruită de Dumnezeu. O zi de răzbunare este pregătită contra celor care vor războiul și provoacă război, dezastre și pustiiri! Români, stați departe de falșii iubitori de pace, ei sunt cei care provoacă și acum războiul !

  2. Geoana este o voce romaneasca intr-o functie mare la NATO.Faptul ca vine si va spune „Romania este in siguranta” vad ca nu e suficient,tot bat campii unii cu „prostanacul” adica vorbele aruncate de Iliescu.Am si eu voie sa spun ca nu dau doi bani pe parerea lui Iliescu?Geoana e o voce care ne reprezinta la NATO si vorbeste fluent engleza

    • Esti habarnist,nu Iliescu la botezat prostanac,Miaela îi zicea când era ambasador la amerloci.

  3. mai mihaelo, mergi mai ca esti la nato sa aiba si aia de cine rade! e vreunul mai dus cu pluta decat tine?

  4. la pensie fosilaaaaaaaaaaaaaaa dracului ! ..marsssssss la pensie ca ai furat destul javra !

  5. Suntem vanduti deja dragilor nu va faceti iluzii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. mai prostanacule de gunoi PSD servitorul NATO Turcii nu te baga in seama impostor ce esti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger