AcasăȘTIRI EXTERNEMiracolele continuă în Turcia: O femeie și un copil, salvați de sub...

Miracolele continuă în Turcia: O femeie și un copil, salvați de sub dărâmături la şase zile de la cutremur – VIDEO

sursa foto: captură video Twitter

Apar noi vești din Turcia, cu eforturile făcute de către salvatorii care caută persoane sub ruinele clădirilor puse la pământ de seismele puternice care au afectat această țară la începutul săptămânii trecute.

Se poate vorbi despre adevărate miracole, dat fiind faptul că oamenii au supraviețuit în condiții greu de imaginat.

De această dată s-a aflat că o femeie şi un copil au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături duminică, la şase zile după cutremurul din Turcia, de către o echipă de salvadorieni la Sehit Aileleri (sud), potrivit agerpres.ro.

Copilul are aproximativ 5 ani

Vestea a fost anunțată de către preşedintele salvadorian, Nayib Bukele. „Echipa de salvatori din El Salvador, cu sprijinul colegilor turci, tocmai au reuşit salvarea a doi supravieţuitori, o femeie şi un copil, după mai bine de 150 de ore petrecute sub dărâmături”, a scris acesta pe Twitter.

Conform sursei citate, e vorba despre un copil de aproximativ 5 ani, Melih Efe Ozcan, şi despre Deniz Dal, o femeie de circa 30 de ani, care au fost internaţi în spital. Președintele Bukele a atașat mesajului și o scurtă înregistrare video. Cu imagini în care se pot vedea atât momentul în care un copil e scos de către salvatori și așezat pe o targă, cât și cel în care o femeie – care își mișcă brațele – e scoasă din zona cu dărâmături și pusă pe o targă, cu un gulet ortopedic fixat la gât.

Potrivit agerpres.ro, care citează președinția salvadoriană, salvarea a avut loc duminică dimineaţă sub dărâmăturile clădirii Ebrar Sitesi Hazal Apartmani din Sehit Aileleri, comuna Kahramanmaras, în sudul Turciei. „Autorităţile au făcut cunoscut că minorul prezenta semne de hipotermie”, potrivit sursei.

IGSU: Încă o persoană salvată de echipa de sprijin din România

sursa foto: Facebook/IGSU

Și salvatorii români acționează în Turcia. Duminică dimineață, 12 februarie, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se anunța faptul că încă o persoană fusese salvată de echipa de sprijin din România. „În ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare au acționat pentru extragerea și salvarea unei persoane de sex masculin, surprinsă pe casa scării, o clădire de 6 etaje, prăbușită complet.

Pentru această misiune dificilă s-au utilizat echipamentele de salvare aflate în dotarea pompierilor salvatori RO-USAR, activitatea fiind sub coordonare medicală.

Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului”, a transmis IGSU, în 12 februarie.

author avatar
Andrei Coman