AcasăȘTIRI EXTERNEMiracol în Turcia! Fetiță de 4 ani, scoasă din dărămături după 91...

Miracol în Turcia! Fetiță de 4 ani, scoasă din dărămături după 91 de ore de la cutremurul din Marea Egee

Miracol în Turcia! Fetiță de 4 ani, scoasă din dărămături după 91 de ore de la cutremurul din Marea Egee / foto: Turkish Minute

Ayda Gezgin, o fetiță de numai 4 ani, se poate considera o norocoasă! Micuța a supraviețuit cutremurului devastator de aproape 7 grade pe scara Richter care a zguduit Turcia și Grecia săptămâna trecută. Ayda a fost scoasă vie de sub dărămături, marți, la 91 de zile de la dezastrul care a pus la pământ numeroase clădiri și a provocat un tsunami.

Era acoprită toată de moloz, dar a rezistat aproape patru zile după puternicul cutremur în Marea Egee care a afectat această regiune, al cărui bilanţ a crescut la peste 100 de morţi, potrivit primarului oraşului Izmir.

„Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Salvatori au scos-o pe Ayda, în vârstă de patru ani, în viaţă”, a anunţat pe Twitter, primarul Tunc Soyer.

Învelită într-o cuvertură de supravieţuire din aluminiu, Ayda Gezgin a fost evacuată, pe o targă, către un spital, de către echipe ale Agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), potrivit corespondenţilor AFP.

Ayda este al 107-lea supraviețuitor salvat din dărămături, potrivit CNN.

Unii salvatori filmau evacuarea cu telefonul mobil, pentru a imortaliza momentul. Micuța supraviețuitoare era conștientă și se uita speriată în jurul ei când a fost transportată la spitalul universitar Ege.

Și președintele Erdogan a reacționat

Președintele Recep Erdogan a postat pe contul de Twitter o imagine cu fetița salvată după 91 de ore de sub dărâmături, cu mesajul: „Mulțumesc lui Allah care ne-a dat noi speranțe cu ochii tăi zâmbitori, după 91 de ore”.

Luni, salvatorii au scos dintre dărâmături două fete în viaţă, în vârstă de trei şi 14 ani, în provincia Izmir. Bilanţul victimelor acestui cutremur a crescut marţi la 102 morţi, potrivit AFAD.

Cutremurul de magnitudinea 7 pe scala Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 erau în continuare spitalizaţi.

author avatar
Andreea Vlad
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger