AcasăȘTIRI EXTERNEMinistrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”

Ministrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”

Ministrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”Ministrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”

Starea premierului slovac Robert Fico este „extraordinar de gravă” după ce a fost împușcat de cinci ori. Anunțul a fost făcut miercuri seara de ministrul slovac al Apărării, Robert Kalinak.

Fico a fost împușcat în abdomen în timpul unui eveniment public.

Guvernul slovac a organizat o conferință de presă pentru a oferii detalii despre atacul asupra lui Robert Fico.

Ministrul Apărării, Robert Kalinak, a spus că starea lui Fico este „extraordinar de gravă” și că este încă supus unei intervenții chirurgicale, potrivit Sky News.

El a declarat că premierul a suferit „traume grave” după ce au fost trase „mai multe focuri de armă”.

„Sănătatea lui este cu adevărat gravă”, a adăugat Kalinak

Ministrul de Interne al țării, Matus Sutaj Estok, a luat și el cuvântul spunând că informațiile preliminare indică „în mod clar” o motivație politică.

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat în abdomen în timpul unui eveniment public. Incidentul a avut loc miercuri, la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

Atacul s-a produs în timp ce Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern. Victima a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Se pare că atacatorul este un bărbat de 71 de ani din Slovacia. El este audiat de anchetatori.

author avatar
Mihail Ioan