Cauta

Ministrul britanic al Apărării, anunţ despre război în Europa, ce implică Rusia, China, Coreea de Nord și Iran. Cum reacţionează NATO?

Ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, a declarat că lumea a trecut la o fază „prebelică” pe măsură ce conflictele globale se intensifică și a îndemnat aliații din NATO să își mărească cheltuielile pentru apărare pentru a atinge obiectivul alianței de 2% din produsul intern brut.

Oficialul a zis că adversarii Occidentului se înarmează pe ei înșiși și pe cei care îi reprezintă, ceea ce duce la o lume „mult mai periculoasă”, după atacurile aeriene de vineri ale Statelor Unite și Marii Britanii asupra rebelilor Houthis susținuți de Iran în Yemen.

Război peste 5 ani?

Ministrul britanic spune că multe confruntări între state ostile și Occidentul sunt posibile – „Rusia și-a parcat deja tancurile în Ucraina”; Coreea de Nord livrează rachete la Moscova; Iranul poartă războaie prin interpuși, iar China așteaptă să vadă dacă Vestul va continua să susțină Ucraina în contextul alegerii unui președinte anti-Beijing la Taipei.

„Peste 5 ani, am putea avea în față mai multe teatre de operațiuni care implică Rusia, China, Iran și Coreea de Nord. Întrebați-vă – uitându-vă la conflictele de astăzi din întreaga lume – este mai probabil ca numărul acestora să crească sau să se reducă?

Bănuiesc că știm cu toții răspunsul – este probabil să crească. Dacă punem totul cap la cap, aceste amenințări combinate riscă să destrame ordinea internațională bazată pe reguli, stabilită pentru a menține pacea după cel de-al Doilea Război Mondial.

Lumea de astăzi este, din păcate, mult mai periculoasă” a adăugat ministrul Shapps.

NATO se înarmează şi mai mult

În timp ce se pregătea să anunțe cea mai mare mobilizare terestră a Marii Britanii la NATO din ultimii 40 de ani, ministrul Shapps a declarat că cheltuielile pentru apărare vor continua să crească.

El va anunța desfășurarea a 20.000 de militari în Europa de Est în cadrul unor exerciții coordonate după extinderea NATO de anul trecut, avertizând că „dividendele păcii” de după Războiul Rece s-au terminat.

Deși au existat îngrijorări cu privire la riscul ca Marea Britanie și SUA să fie antrenate într-un conflict regional mai amplu, Shapps a susținut: „Nu avem niciun interes să intrăm într-o abordare extinsă în Marea Roșie, vrem pur și simplu ca transportul maritim internațional să poată circula”.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • Exit mobile version