AcasăȘTIRI EXTERNEMinistrul Apărării și-a dus fiul în excursie cu elicopterul armatei. Zborul a...

Ministrul Apărării și-a dus fiul în excursie cu elicopterul armatei. Zborul a costat 5.000 de euro pe oră / S-au dat în vileag pe Instagram

Ministrul Apărării și-a dus fiul în excursie cu elicopterul armatei. Zborul a costat 5.000 de euro pe oră / S-au dat în vileag pe Instagram

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, s-a aflat, marți, 10 mai, în centrul criticilor opoziției în legătură cu o călătorie privată a fiului său cu un elicopter al armatei.

Christine Lambrecht și fiul ei, Alexander Lambrecht, în vârstă de 21 de ani, au zburat cu un elicopter militar pe insula Sylt din Schleswig-Holstein, la mijlocul lunii aprilie, pentru o excursie privată.

Zborul a costat 5.000 de euro pe oră

Ministrul, care vizitase anterior un batalion staționat în nordul Germaniei, a zburat apoi pe insulă împreună cu fiul său cu un elicopter Cougar pentru weekendul de Paște. Fiul ministrului a postat chiar și o fotografie cu elicopterul pe Instagram.

Ministerul Apărării a asigurat că doamna Lambrecht a plătit factura pentru zborul fiului său, estimată de presă la aproximativ 5.000 de euro pe oră.

Dar ministrul social-democrat, propulsat în centrul atenției de la începutul invaziei rusești în Ucraina, și-a atras totuși critici, în special din partea conservatorilor, care au fost repuși în opoziție de la sfârșitul anului 2021, scrie Le Journal de Montreal.

„Să nu confunde Luftwaffe cu Lufthansa”

Primul secretar al grupului CDU-CSU din Bundestag, Thorsten Frei, a declarat că „utilizarea Bundeswehr-ului în scopuri private și partizane este lipsită de eleganță”. „Ministrul apărării ar trebui să aibă mai mult tact și să nu confunde Luftwaffe (forțele aeriene) cu Lufthansa, principala companie aeriană germană”, a declarat el pentru cotidianul Bild.

„Momentul în care ministrul și-a petrecut vacanța pe insula Sylt, în plin război în Ucraina, era deja la limită”, a adăugat Reinhard Brandl, responsabil pentru probleme de apărare în cadrul partidului conservator bavarez CSU. „Faptul că fiul său se laudă acum pe Instagram că a reușit să zboare cu elicopterul guvernamental la Sylt este picătura care a umplut paharul””

Membră a partidului liberal FDP, una dintre componentele actualei majorități, președinta comisiei de apărare a Bundestagului, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a considerat că procedura este „destul de neobișnuită” și a cerut „clarificări”.

Kievul cerea tancuri, ea a trimis căști

Dezvăluirea vine într-un moment nepotrivit pentru Lambrecht, care a fost deja criticată în ultimele săptămâni pentru tergiversarea guvernului în privința Ucrainei și a ajutorului militar, pe care Kievul îl consideră insuficient.

Fost ministru al Justiției în guvernul Angelei Merkel, Christine Lambrecht a stârnit sarcasme în februarie pentru că a anunțat trimiterea a 5.000 de căști militare în Ucraina, în timp ce Kievul cere arme grele, precum tancuri.

author avatar
Tudor Borcea