AcasăȘTIRI EXTERNEMinisterul Petrolului din Siria: Americanii fură petrol sirian / Peste 80% din...

Ministerul Petrolului din Siria: Americanii fură petrol sirian / Peste 80% din resurse au ieșit din țară

petrolMinisterul Petrolului din Siria: Americanii fură petrol sirian / Peste 80% din resurse au ieșit din țară

Washingtonul fură mai mult de 80% din resursele petroliere ale Siriei în fiecare zi, spune Ministerul Petrolului și Resurselor Minerale, în timp ce forțele americane continuă să jefuiască resursele naturale ale țării.

Potrivit ministerului, producția de petrol sirian pentru prima jumătate a anului 2022 s-a ridicat la 14,5 milioane de barili, o medie de 80.300 pe zi.

Forțele americane au furat 66.000 de barili pe zi

Forțele de ocupație americane sunt respnsabile de furtul a 66.000 de barili pe zi, ceea ce reprezintă puțin peste 83% din producția de petrol a Siriei, potrivit morningstaronline.co.uk.

Guvernul Siriei acuză Washingtonul că a scos petrol din țară printr-o trecere ilegală în Kurdistanul irakian.

Rapoartele regulate de la sol au fost susținute de filmări și fotografii care par să arate convoai mari de tancuri americane care părăsesc țara, adesea escortate de Forțele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi.

Americanii, ajutați de kurzi

Aceștia sunt, de asemenea, acuzați că au furat cereale și alte resurse naturale.

Un acord de petrol, larg criticat, încheiat între SDF și SUA Delta Crescent Energy în 2020 a expirat în aprilie anul trecut, după ce președintele american Joe Biden a anulat o derogare care îi permite să facă comerț în Siria.

Dar copreședintele Consiliului Democrat Sirian, Ilham Ahmed, a insistat de atunci că oficialii locali plănuiau să reînvie acordul, în timp ce apelul său ca regiunea să fie scutită de sancțiunile SUA a fost convenit în iunie.

author avatar
Andreea Vlad
1.614 afisari

8 COMENTARII

  1. DE ASTA AU ATACAT IRAKUL !,DE ASTA AU FACUT PRAF SIRIA! ,DE ASTA AU DISTRUS LIBIA !, CA SA FURE NESTIGHERITI ORCE SI ORCAT!.
    CAND NO SA MAI AIBA CE FURA O SA PLECE SI DIN ROMANIA !

  2. Siria nu prea are petrol dar e importanta ca pe acolo se poate exporta petrolul irakian la Mediterana.De aia au vrut sa controleze Siria si au vrut un regim marioneta ca in Irak,dar nu au putut de rusi.Toate razboaiele sunt pentru interese

  3. Andreea, fata, iar te-a bagat unde nu te pricepi? Traduci cu furca, tank la tine inseamna tanc? Alo, National, lasati fata asta sa isi caute alta msesrie!

    • Alo prostule care ești tu și tâmpit! Uite ce spune DEX-ul, adevărat online, „Rezervor din tablă sau din oțel folosit pentru depozitarea sau transportarea lichidelor; vehicul înzestrat cu un astfel de rezervor. ◊ Tanc petrolier = navă folosită la transportul petrolului sau al derivatelor lui.”
      Și mai ales „etimologie:
      limba franceză tank
      limba germană Tank”
      Se spune că atunci când ești prost, adevărat nu și tâmpit, stai acasă, tu de ce circuli cu tastatura ? Răspunsul este clar: pentru că ești și tâmpit !

  4. Aceste gunoaie de kurzi slugile amerlicanilor merita exterminati de Turcia ,iar amerlicanii fura de sute de ani din toata lumea ,tilharii planetei

  5. La noi si a insusit fondul proprietatea cu tot ce mai avea Romania fostul ambasador ghitenstein evreoamerican si acum e mare pe la ue sa o tina pe fosta lui pupila de aici sa puna biciul tot pe aici sau unde au interese!!! Democrati consolidati!!

  6. Jidani imputiti. Din Iraq au furat 140 tone de aur, din Ucraina 42 tone dupa lovitura de stat din 2014. Nemtii isi cer demult repatrierea aurului dus in america dupa razboi, dar nu se poate pentru ca este inchiriat. Nu ii lasa nici sa il inspecteze, probabil ca l-au ‘privatizat’? Si-au dezvoltat armata ca sa poate fura de peste tot in mod democratic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger