AcasăȘTIRI EXTERNEMilitarii, trimiși să alimenteze benzinăriile în Marea Britanie. Vize pentru șoferii străini

Militarii, trimiși să alimenteze benzinăriile în Marea Britanie. Vize pentru șoferii străini

Militarii, trimiși să alimenteze benzinăriile în Marea Britanie. Vize pentru șoferii străini

În prag de iarnă și de sărbători încep să apară consecințele Brexitului, atât de dorit de politicieni precum premierul Boris Johnson, și care se întorc acum precum bumerangul împotriva lor.

Armata trece la volan, pe banii contribuabilului

Aproximativ 200 de militari vor fi detașați, de luni, în Marea Britanie pentru a livra combustibil pentru stațiile de benzină afectate de penurii din cauza lipsei de șoferi de camioane și a cumpărăturilor de panică ale populației, a anunțat guvernul.

„Aproape 200 de soldați, inclusiv 100 de șoferi, vor fi detașați de luni pentru a oferi sprijin temporar ca parte a acțiunii guvernului de a reduce presiunea asupra benzinăriilor și de a răspunde lipsei șoferilor de camioane”, se arată într-un comunicat oficial. Acești militari își completează în prezent pregătirea în acest scop.

Halal Brexit: vize de urgență pentru șoferii străini, britanicii se încaieră pe benzină

Guvernul a mai indicat că va autoriza imediat până la 300 de șoferi de camioane-cisternă străini să lucreze în Marea Britanie până la sfârșitul lunii martie 2022, ca parte a acordării a mii de vize de muncă temporare destinate ameliorării lanțurilor de aprovizionare.

De săptămâna trecută s-au format cozi lungi în fața stațiilor de benzină, confruntate cu probleme de aprovizionare din cauza lipsei șoferilor de camioane (100.000, conform profesioniștilor din sector). Au avut loc și altercații în anumite benzinării între șoferi, aflați la capătul răbdării.

Această situație excepțională este ultima consecință a penuriei de forță de muncă cauzată de pandemia Covid-19 și Brexit, problemele de livrare afectând și rafturile supermarketurilor, lanțurile de fast-food și chiar pub-urile.

Potrivit executivului, „cererea de combustibili s-a stabilizat în timpul săptămânii”, deși „unele părți ale țării se confruntă în continuare cu dificultăți”.

Guvernul toacă vorbe, 26% din benzinării sunt pe zero

Guvernul continuă să repete că Marea Britanie nu duce lipsă de combustibili, dar lipsa se datorează cererii excepționale cauzate de achizițiile de la consumatori îngrijorați de epuizarea acestora, așa cum a fost cazul hârtiei igienice sau a anumitor produse alimentare la începutul pandemiei, scrie France 24.

La Petrol Retailers Association, care reprezintă 65% din stațiile de benzină din Marea Britanie, a observant unele semne de îmbunătățire, dar a considerat că sunt „mult prea lente”, 26% dintre stații rămânând fără combustibil.

În încercarea de a remedia lipsa șoferilor de camioane și a personalului din fermele de păsări și în fața spectrului rafturilor goale de Crăciun, guvernul a decis deja sâmbătă să își modifice politica de imigrare și să acorde până la 10.500 de vize de muncă temporare pentru câteva luni.

De asemenea, guvernul a scutit temporar sectorul de distribuție a combustibilului de regulile de concurență pentru a permite livrarea cu prioritate în zonele cele mai afectate.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger