AcasăȘTIRI EXTERNEBaza SUA din Siria, atacată cu rachete! Pe cine acuză americanii de...

Baza SUA din Siria, atacată cu rachete! Pe cine acuză americanii de această lovitură – VIDEO

sursa foto: captură video Twitter/Mete Sohtaoğlu

Trei militari americani au fost răniți în două atacuri cu rachete asupra facilităților care găzduiesc trupe americane în Siria. Informația a fost anunțată de Comandamentul Central al SUA, printr-un comunicat.

Un membru al serviciilor americane din Conoco (Mission Support Site Conoco) a fost tratat pentru o rană ușoară și a revenit la serviciu. Alți doi sunt în curs de evaluare, pentru răni ușoare.

Riposta forțelor americane

SUA au răspuns cu lovituri ale elicopterelor de atac Apache, a declarat un oficial militar. CENTCOM a anunțat că în urma acestui răspuns au fost distruse trei vehicule și echipamente care a fost folosit pentru lansarea unora dintre rachete, potrivit nbcnews.com. Două sau trei persoane suspectate că ar fi militanți susținuți de Iran, despre care se crede că sunt responsabili pentru lansarea rachetelor, au fost ucise.


„Monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat generalul de armată Michael „Erik” Kurilla, comandantul CENTCOM, potrivit aceleiași surse. „Avem un spectru total de capacități de a atenua amenințările în regiune și avem toată încrederea în capacitatea noastră de a ne proteja trupele și partenerii de coaliție de atacuri.”

Atacurile au început în jurul orei 19.20, ora locală în Siria, iar întregul incident, inclusiv atacurile și răspunsul militar al SUA, a durat aproximativ două ore. Nu se știe încă ce grup militant s-a aflat în spatele atacurilor.

author avatar
Andrei Coman