AcasăȘTIRI EXTERNEMilionarii Bitcoin se mută în Puerto Rico

Milionarii Bitcoin se mută în Puerto Rico

În martie 2021, cripto-antreprenorul și investitorul David Johnston și-a compania din Austin(Texas) în Puerto Rico.

Dincolo de faptul că Puerto Rico oferă un fundal tropical pe tot parcursul anului, cu plaje pitorești, teritoriul aflat sub jurisdicție americană are și politici prietenoase cu monedele gigitale, inclusiv reduceri fiscale uriașe pentru cei care petrec cel puțin 183 de zile pe insulă în fiecare an.

Rezidenții își pot păstra pașapoartele americane și, în același timp, nu trebuie să plătească niciun impozit pe câștigurile de capital.

Denunțătoarea Facebook Frances Haugen, care a declarat pentru New Tork Times că a cumpărat criptomonede “la timpul cuvenit” s-a mutat în Puerto Rico.

Controversatul milionar NFT Logan Paul și-a înființat un magazin acolo, la fel ca miliardarul Brock Pierce. De asemenea, Redwood City Ventures, un fond care investește în companii de bitcoin și blockchain, și-a deschis sedii de afaceri.

Pentru mulți, marea atracție a insulei din Caraibe are legătură cu Actul 60, care oferă economii semnificative de impozite rezidenților calificați.

În SUA, investitorii plătesc până la 37% pentru câștigurile de capital pe termen scurt și până la 20% pentru cele pe termen lung, ceea ce se aplică  și la activele cripto  deținute mai mult de un an. Una dintre scutirile fiscale în temeiul Legii 60, cunoscută sub numele de Actul Investitorilor Individuali, reduce obligația fiscală la zero dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Există și alt un stimulent fiscal major pentru ca  proprietarii de afaceri să-și stabilească rădăcinile în Puerto Rico. Companiile continentale sunt supuse unui impozit federal pe corporații de 21%, plus un impozit de stat, care variază. Dacă o firmă își exportă serviciile din Puerto Rico, în SUA sau oriunde altundeva, ea plătește o rată a impozitului corporativ de 4%.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.569 afisari

3 COMENTARII

  1. Fraude legalizate e clar ca munca nu mai are valoare decat pt prosti azi smecherii cu un aparat in fata isi insusesc dintr un click munca celor multi si prosti chiar la nivel de guverne!!!omenire decazuta!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger