AcasăȘTIRI EXTERNEMiliardarii din IT, din nou cu mâna întinsă după pomană! Cer ajutor...

Miliardarii din IT, din nou cu mâna întinsă după pomană! Cer ajutor Guvernului, în plină pandemie!

Miliardarii din IT, din nou cu mâna întinsă după pomană! Cer ajutor Guvernului, în plină pandemie!/ Sursă foto/ https://money.cnn.com

Liderii din domeniul IT sunt copleșiti de situația alarmantă din Statele Unite și cer ajutorul Guvernului american. Pe fondul pandemiei de Covid-19  și al incendiilor devastatoare din California, miliardarii consideră că statul ar trebui să aloce mai mulți bani în cercetare și dezvoltare, potrivit publicației CNBC.

Există aproximativ 200.000 de decese în Statele Unite din cauza pandemiei de coronavirus, iar acum, incendiile enorme amenință toată coasta de vest de țării. Zeci de persoane au murit și peste 3,6 milioane de acri de teren și  6.400 de structuri au ars, iar rezidenții au fost mutați pentru a evita aerul poluat. Aceasta este o criză pe care chiar și titanii tehnologiei și inovației spun că nu sunt capabili să o rezolve singuri. Ceea ce are nevoie SUA este ca Guvernul federal să cheltuiască mai mulți bani pe știință, potrivit miliardarilor din domeniul IT.

„Să ne imaginăm o viitoare pandemie – îmi pare rău că vin cu vești proaste, dar cu siguranță va exista una. Și să ne imaginăm că un concurent global, precum China, nu numai că găsește un antidot, ci o păstrează pentru ei înșiși ”, a scris fostul CEO Google, Eric Schmidt, într-o postare pe blogul Medium pe 14 septembrie, publicată alături de noul său podcast, Reimagine cu Eric Schmidt . „Cum ne-am simți?” a adăugat acesta.

Știința nu prosperă fără bani

Pentru a proteja SUA de o viitoare pandemie este necesară o sumă exorbitantă de bani.
„Există o problemă. Finanțarea științifică în Statele Unite este la un nivel scăzut. De fapt, este cel mai scăzut din 1957. Doar 0,7% din produsul intern brut este cheltuit pentru cercetare și dezvoltare federală ”, a continuat Schmidt. Și într-adevăr, o analiză a Asociației Americane pentru Avansarea Științei din Washington DC confirmă faptul că investițiile federale pentru cercetare și dezvoltare (R&D) ca procent din PIB sunt de 0,7% în anul  2020 și a avut tendințe și mai mici după 1970 .

„În timp ce unele corporații încearcă să compenseze decalajul, nu există nicio alternativă pentru finanțarea pe termen lung, stabilă… Știința are nevoie de sprijinul nostru pentru ca societatea să prospere”, a scris Schmidt.

Finanțarea federală este o sarcină pentru parlamentari. „Finanțarea federală (ca procent din PIB) a scăzut din anii 1960, astfel încât SUA ar trebui să se concentreze pe restabilirea angajamentului nostru față de cercetare și dezvoltare, adică o creștere a bugetului federal”, spune Schmidt pentru CNBC Make It, prin intermediul unui purtător de cuvânt. „Dezvoltarea acestui buget este sarcina președintelui, a Biroului de management și buget și a Congresului.”

Încălzirea globală, o nimica toată pentru Trump

Pe 15 septembrie, Breakthrough Energy Ventures a publicat un raport care puncta importanța investiției banilor federali în cercetare și dezvoltare pentru a evita dezastrele viitoare ale schimbărilor climatice. Breakthrough Energy Ventures, care investește în inovarea energetică, este susținut de liderii în afaceri de top, printre care Bill Gates, Jeff Bezos, Michael Bloomberg, Richard Branson, Ray Dalio, Reid Hoffman și Jack Ma.

„Dacă vrem să evităm un dezastru climatic, avem nevoie de o dezvoltare tehnologică la un nivel pe care nu l-am mai văzut încă”, a spus Gates în raport. „Acest lucru va face ca guvernele, cercetătorii, instituțiile publice și private să lucreze împreună și să investească în inovațiile de care avem nevoie pentru a realiza emisii de gaze cu efect de seră”, a adăugat acesta.

Pe 14 septembrie, însă, președintele Donald Trump a contestat ideea schimbărilor climatice în timpul unei întâlniri cu Wade Crowfoot, secretarul pentru resurse naturale din California. „Va începe să se răcească ”, a spus Trump, dar Crowfoot a răspuns: „Aș vrea ca știința să fie de acord cu tine”.

Finanțarea guvernamentală în știință, un stimulent pentru activitatea economică

„Când vine vorba de cercetare și dezvoltare, este greu să exagerăm cu privire la importanța cheltuielilor publice”, a constatat cofondatorul Microsoft.

„Finanțarea guvernamentală este deosebit de importantă pentru a se asigura că oamenii de știință au spațiul și libertatea de care au nevoie pentru a testa noi idei îndrăznețe, iar acest tip de angajament (riscant) este modul în care am dezvoltat vaccinuri și tratamente pentru boli, am făcut descoperiri revoluționare precum tehnologia informației care a condus la existența Internet-ului și ceea ce a trimis oamenii pe Lună cu mai mult de 50 de ani în urmă” a continuat el.

Mai mult decât atât, investițiile guvernamentale în știință stimulează activitatea economică, potrivit unei analize a PricewaterhouseCoopers. „În 2018, finanțarea federală de 131 de miliarde de dolari pentru cheltuieli în cercetare și dezvoltare a asigurat în mod direct 445.800 de locuri de muncă pentru lucrătorii americani, dintre care 50,9 miliarde de dolari erau pentru salarii și veniturile proprietarilor, a generat 70,6 miliarde de dolari în PIB și 13,0 miliarde de dolari în plăți fiscale către Guvernul federal și către cele locale”, a arătat analiza.

În plus, o mică creștere a cheltuielilor pentru cercetare și dezvoltare ar avea un impact extraordinar asupra economiei, a constatat PricewaterhouseCoopers: „În estimarea impactului economic într-un scenariu în care finanțarea federală în cercetare și dezvoltare crește de la 0,6% din PIB în 2018 la 1,0% din PIB în 2030, descoperim că aceste investiții ar sprijini în mod direct și indirect 2,7 milioane de locuri de muncă anuale în medie în perioada 2021-2030 și, de asemenea, 2,3 trilioane de dolari ar ajuta la veniturile din muncă, 3,7 trilioane de dolari în valoarea adăugată și 622,9 miliarde de dolari în plăți de impozite. ”

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
293 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca să furați voi cat puteți nenorociților…cum dracu’ v-ați îmbogățit ??..ați furat populimea din state,. ..și din lume…fuck You escrocilor..!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger