AcasăȘTIRI EXTERNEMiliardarii Americii se unesc împotriva lui Donald Trump

Miliardarii Americii se unesc împotriva lui Donald Trump

Miliardarii Americii se unesc împotriva lui Donald Trump, în ceea ce pare a fi cea mai puternică alianță cu scop electoral din istoria Statelor Unite. Michael Bloomberg este vârful de lance al celor care tânjesc după fotoliul de președinte, iar recentul său anunț scoate la iveală ambiții nemărginite: până la 100 de milioane de dolari finanțare pentru democrați doar ca Joe Biden să-l „bată” pe Trump în Florida!

Sumele aruncate în joc de elita ce își simte amenințate interesele sunt amețitoare. Dacă numai în Florida se primește o „sponsorizare” de 100 de milioane de dolari, de la Bloomberg, oare la ce valoare ajunge toată campania democrată? Întrebări la care presa din America nu caută răspunsuri, după cum remarcă tot Trump, și el uluit de înverșunarea cu care i se cere capul.

Michael Bloomberg este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din SUA. Fost primar al metropolei New York, a intenționat să candideze la alegerile din acest an, însă planurile democraților erau altele și nu-l vizau deloc. Asta, deși Bloomberg s-a oferit să scutează partidul de orice cheltuială privind campania electorală, pe care el era dispus să o plătească din buzunarul propriu.

Florida, un must-win pentru Trump

Florida reprezintă un must-win pentru Donald Trump, motiv pentru care ambiția democraților legată de acest stat este uriașă.

Michael Bloomberg bagă 100 de milioane de dolari în campania din Florida a lui Joe Biden și afirmă că intenționează să se concentreze în special pe alegătorii hispanici, comunitate-cheie care ar putea schimba soarta alegerilor. Ultimele sondaje de opinie au arătat că Donald Trump are azi, în 2020, un scor mai bun în rândul alegătorilor „latino” decât avea în 2016, semn că simpatia hispanicilor pentru președinte a crescut în acești patru ani de mandat.

RealClearPolitics scrie că Joe Biden și Donald Trump sunt despărțiți de un singur procent în Florida, scor ce se încadrează în marja de eroare a sondajelor politice. Și este aceeași marjă întâlnită și la alegerile din 2016, când Trump a revenit din urmă, a câștigat Florida și a câștigat Casa Albă, în dauna lui Hillary Clinton.

„În Florida, votarea începe pe 24 septembrie, astfel încât nevoia de a injecta rapid capital real în acest stat este una”, afirmă consilierul lui Bloomberg, Kevin Sheekey, într-un interviu acordat Washington Post. Disperarea democraților este reală și ea maschează, probabil, cifrele dezastrului care reies din sondajele interne comandate. Astfel, apelând la ajutorul financiar al lui Michael Bloomberg pentru Florida, PD își poate permite acum să redirecționeze resursele de campanie spre alte state, în special în Pennsylvania, acolo unde Trump conduce.

Au trecut aproape 100 de ani de când un candidat republican la președinție a pierdut Florida, dar a câștigat, totuși, alegerile. „Drumul spre Casa Albă trece prin Florida”, spune Bloomberg în dialog cu jurnaliștii de la Miami Herald. Într-adevăr, Florida înseamnă 14 milioane de alegători și o piață de deschidere uriașă, dată de cele 10 trusturi media puternice existente aici. „Florida poate fi intimidantă din cauza dimensiunii sale, dar este singurul stat care, cu de la sine putere, îi poate bara lui Trump drumul spre un al doilea mandat”, este de părere și Joshua Karp, consultant politic.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
517 afisari

2 COMENTARII

  1. Miliardarii se vor careul de asi ce vor conduce lumea, pentru a putea conduce, au nevoie de un singur guvern si o globalizare acerba. Deci au nevoie sa cada trump pentru a isi duce planul la îndeplinire. Apoi urmează uciderea populației globului, ca acești bolnavi pshici considera ca suntem prea multi pentru acest glob, cipuri si control total asupra populației. Ei vor decide cine va trai si cine nu. Daca trump pierde alegerile, lumea pe care o știm azi cu drepturi si principii se va schimba total. Va prima educarea copiilor in conceptul de lgbt, asa nu mai creste populația Lumii. Sa ne ferească Dumnezeu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger