AcasăȘTIRI EXTERNEMiliardara considerată "noul Steve Jobs" a ajuns după gratii. Toţi credeau că...

Miliardara considerată „noul Steve Jobs” a ajuns după gratii. Toţi credeau că e un geniu, dar îşi escroca partenerii de afaceri

Miliardara considerată "noul Steve Jobs" a ajuns după gratii. Toţi credeau că e un geniu, dar îşi escroca partenerii de afaceri

Elizabeth Holmes, fostă vedetă din Silicon Valley, considerată la un moment dat „noul Steve Jobs” pentru aparenta viziune în domeniul IT, a fost condamnată la 11 ani de închisoare.

A fost găsită vinovată de fraudă în gestionarea start-up-ului său Theranos, compania care promitea să revoluționeze analizele de sânge.

Femeia e şi însărcinată

Elizabeth Holmes a devenit miliardară la 30 de ani, iar compania sa Theranos a fost evaluată la un moment dat la 4,5 miliarde de dolari, pentru ca în numai patru ani să cunoască falimentul. Acum în vârstă de 38 de ani, Elizabeth Holmes îşi va petrece următorii 11 ani la închisoare. Femeia este şi însărcinată.

Juraţii au găsit-o vinovată pentru trei capete de acuzare formulate pentru fraudă şi un cap de acuzare pentru conspiraţie. Scandalul Therano este mai palpitant decât un film de Hollywood. O șefă carismatică a păcălit investitorii, acționarii și pacienții, iar aparatele care ar fi trebuit să schimbe pentru totdeauna modul în care depistăm bolile nu au funcționat deloc bine.

Wall Street Journal a început ancheta

Declinul Theranos în plan public a început în octombrie 2015 cu câteva anchete publicate de Wall Street Journal și au fost scoase la iveală o mulțime de minciuni și fraude la adresa investitorilor, acționarilor și pacienților. Theranos s-a închis în 2018, iar procesul șefei companiei a început pe 8 septembrie 2021.

„Am simţit o ruşine profundă pentru ceea ce au păţit oamenii, pentru că eu am dat greş”, a mărturisit ea.

Fosta miliardară ar putea fi încarcerată în aprilie, după ce probabil va rămâne în libertate pe cauţiune pe durata apelului. Procurorii ceruseră 15 ani de închisoare, în timp ce avocaţii apărării au cerut arest la domiciliu.

author avatar
Andrei Ștefan