AcasăȘTIRI EXTERNEMiliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a criticat...

Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a criticat pe Xi Jinping!

Miliardar chinez, condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a criticat pe Xi Jinping!/ Sursă foto/ https://www.cholutecahoy.com

Un miliardar chinez care a criticat modul în care președintele Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirus a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru corupție. El dispăruse încă din martie, după ce publicase un eseu critic la adresa lui Jinping, potrivit CNN.

Ren Zhiqiang, un magnat cu afaceri în domeniul imobiliar și cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni de corupție.

Un tribunal din Beijing l-a găsit vinovat pe Ren pentru mai multe acuzații, incluzând delapidarea a aproximativ 16,3 milioane de dolari (110,6 milioane de yuani) în fonduri publice, acceptarea de mită și abuz în serviciu cu prejudiciu de peste 17 milioane de dolari (116,7 milioane de yuani)  la o companie de stat pe care a condus-o.

Judecătorii l-au condamnat la 18 ani de închisoare și l-au amendat cu 620.000 de dolari (4,2 milioane de yuani). Curtea a spus că „a mărturisit de bună voie toate acuzațiile” și „era dispus să accepte verdictul instanței după recuperarea integrală a prejudiciului creat”.

Tribunalele din China au o rată a condamnărilor de circa 99%, potrivit observatorilor independenți, arată CNN. Acuzațiile de corupție sunt cele mai frecvent întâlnite în cazul foștilor apropiați ai regimului comunist, care cad în dizgrație.

Condamnarea și sentința grea a lui Ren sunt concepute pentru a trimite un mesaj altor membri ai elitei chineze că orice critică publică sau sfidare la adresa președintelui Xi Jinping nu va fi tolerată, deoarece Beijingul continuă să se ocupe de consecințele pandemiei și se confruntă cu presiuni internaționale intense de la Washington.

Clovnul înfometat de putere

Poreclit „Tunul”, Ren Zhiqiang, în vârstă de 69 de ani, a fost adesea deschis în fața politicii chineze, mult mai mult decât este permis de obicei în statul autoritar.
În eseul publicat în martie, autorul, fără să-l numeacă direct, l-a numit „clovn”  înfometat de putere pe președintele Xi Jinping. „Nu am văzut un împărat arătându-și straiele cele noi, ci un clovn care s-a dezbrăcat de haine și a continuat să insiste că este împărat”, a scris Ren despre discursul lui Xi către 170.000 de oficiali din întreaga țară la conferința video de pe 23 februarie.
Eseul a continuat să acuze Partidul Comunist că și-a pus propriile interese deasupra siguranței poporului chinez: „Fără o mass-media care să reprezinte interesele oamenilor prin publicarea faptelor reale, viața oamenilor este devastată atât de virus, cât și de boala majoră a sistemului”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
195 afisari

3 COMENTARII

  1. e si el cu elita mondiala care trage sforile asa ca nu doar el e asa ,sunt toti astia care reprezinta unu la suta din populatie si detin tot!!!!!!!!!inclusiv papa i a binecuvanmtat ca nwm asa ca ce sa l criticam doar pe asta ca baga pumnul in gura criticilor!!!!

  2. Astia se rup in sabloane.Dragnea a fost condamnat la inchisoare ca a angajat fictiv doua persoane la Directia Copilului asta in timp ce administratia colcaie de asemenea specimene angajate de primari,directori,sefi ,sefuti de care nu se intereseaza nimeni.Asa si la astia ,te baga la puscarie regimul ca ai bagat mana in bani ,hopa vine lumea „libera” si zice ca ai criticat dictatorul.Da,se poate incerca un maidan si in China via Hong Kong dar chinezii nu sunt aia care sa se bage sub pat precum romanii.Am cunoscut cativa chinezi in viata mea si ,credeti-ma, astia au o tenacitate ,determinare si consecventa pe care nu am observat-o la nici un european.Pur si simplu mor cu tine de gat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger