AcasăȘTIRI EXTERNEMii de protestatari anticovid au luat cu asalt străzile Berlinului - VIDEO

Mii de protestatari anticovid au luat cu asalt străzile Berlinului – VIDEO

Mii de protestatari anticovid au luat cu asalt străzile Berlinului - VIDEO

Mii de persoane protestează sâmbătă, 29 august, în Berlin, după ce o judecăîtorie a decis să nu oprească adunarea manifestaților.

Aproximativ 18.000 de persoane protestează în Berlin împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit autoritățiloor locale. Protestatarii au stat înghesuiți și la un moment dat s-au așezat în sincron pe jos, informează BBC.

O persoană a fost arestată în timp ce manifestanții au confruntat forțele de ordine. Poliția a impus obligativitatea purtării măștii de protecție și a anunțat că manifestanții nu pot merge mai departe decât dacă respectă măsura.

Aproape 18.000 de protestatari anticovid mărșăluiesc în Berlin

Autoritățile au anunțat că au impus acest lucru deoarece manifestanții au refuzat să respecte distanța fizică.

O publicație germană a anunțat că protestatarii de dreapta participă la protest iar la un moment dat o persoană ar fi ridicat un steag nazist.

Însă în Berlin s-au organizat și marșuri ale persoanelor care cred în măsurile adotpate în contextul pandemiei de coronavirus. Unii participanți strigând la cei de la celălalt protest: „Mărșăluiți alături de naziști și fasciști”, potrivit RBB.

O înaltă Curte de Apel a decis vineri noapte să nu interzică organizarea marșului anticovid, măsură adotpată de Guvernul german. Însă și înainte de decizia curții, unii protestatari îi îndemnau pe manifestanții din întreaga țară să se îndrepte spre Berlin.

În motivarea deciziei, Curtea preciza că organizatorii și-au luat „suficiente precauții” pentru demonstrația de sâmbătă. De asemenea, instanța preciza că în documentele depuse în vederea aprobării marșului, nu era nicio dovadă că manifestanții „nu vor respecta în mod deliberat” mmăsura distanțării fizice, scrie DW.

author avatar
Alexandru Tîrcavu