AcasăȘTIRI EXTERNEMii de locuitori din New York demonstrează pentru cauza palestinienilor

Mii de locuitori din New York demonstrează pentru cauza palestinienilor

Mii de locuitori din New York demonstrează pentru cauza palestinienilor

Mii de new-yorkezi pro-palestinieni au ieșit pe străzile din centrul  Manhattan-ului, într-un protest pe fondul violenței dintre statul Israel și gruparea teroristă Hamas, care controlează Fâșia Gaza.

Manifestația de protest, intitulată „Adunarea pentru a salva Palestina”, a început, marți, în apropierea consulatului israelian din New York. După mitingul de lângă consulat, protestatarii au mărșăluit către Times Square, închizând strada 42 și scandând lozinci precum „Apărați Ierusalimul”, „Nu mai dați bani pentru crimele israeliene”, „Palestina liberă”, „Încetați acum ocupația”.

Câteva zeci de protestatari pro-Israel s-au adunat de asemenea în apropiere și o parte din prezența masivă a poliției la fața locului a fost folosită pentru a separa cele două tabere care amenințau să se încaiere.

Ofițeri de poliție au reținut mai mulți protestatari pro-palestinieni care țipau, împiedicându-i să aibă acces la un evreu însângerat aflat lângă vitrina unui magazin. Rămâne neclar cum a fost rănit bărbatul, la fel ca și originea altercației.

Presa locală a declarat că poliția a făcut o serie de arestări, adăugând că mitingul tensionat s-a încheiat fără alte incidente majore.

Un protest pro-Israel este programat miercuri seară în Times Square și se așteaptă să atragă o mulțime mai mare.

 

author avatar
Tudor Borcea
255 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu poti sa tragi ploaie de rachete asupra unui stat si apoi sa ceri ajutor ONU ca vei fi distrus pentru faptele tale !

  2. Nu poti sa tragi ploaie de rachete asupra unui stat si apoi sa ceri ajutor ONU ca vei fi distrus pentru faptele tale !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger