AcasăȘTIRI EXTERNE„Metroul” Hamas, lovit în plex de armata Israelului

„Metroul” Hamas, lovit în plex de armata Israelului

„Metroul” Hamas, lovit în plex de armata Israelului/ Foto: Facebook

Armata israeliană afirmă că a lovit 15 km de tuneluri și un sediu al grupării teroriste Hamas, acuzată că și-a plasat instalațiile militare în centrul populațiilor civile.

IDF (Tsahal, forțele armate israeliene) a declarat că avioanele sale au lovit intrarea într-un tunel săpat de grupul terorist Hamas lângă o grădiniță și o moschee din sudul Fâșiei Gaza.

Amplasarea sitului „demonstrează încă o dată modul în care organizația teroristă Hamas își plasează în mod deliberat instalațiile militare în inima populației civile”, a declarat armata israeliană.

„Armata israeliană ia toate măsurile de precauție posibile pentru a reduce daunele aduse civililor în timpul activităților sale militare”, a adăugat IDF.

Duminică noapte, IDF a declarat că a lovit sistemul de tuneluri subterane al grupării teroriste Hamas, la putere în Gaza, în nordul Fâșiei Gaza.

Tsahal a denumit rețeaua de tuneluri subterane a Hamas „metroul”.

„În cadrul acestei operațiuni, aproximativ 35 de ținte teroriste au fost lovite într-un atac de aproximativ 20 de minute durată”, se arată într-o declarație a armatei, scrie Times of Israel.

Lovituri chirurgicale

54 de avioane de vânătoare au efectuat atacul, aruncând aproximativ 110 muniții de precizie și lovind 15 kilometri de tunele.

„Acest atac face parte dintr-o mare operațiune a IDF menită să dăuneze semnificativ rețelei subterane a organizaților teroriste din Gaza”, au subliniat israelienii.

Armata israeliană afirmă că avioanele sale au bombardat, de asemenea, o casă folosită ca centru de informații militare al Hamas din Shejaiya (unul din cele mai mari cartiere din Gaza), în cadrul unei operațiuni comună între forțele aeriene și unitatea de apărare cibernetică a IDF.

IDF susține, de asemenea, că în ultimele ore a vizat casele a nouă comandanți ai Hamas în toată Fâșia Gaza. „Casele atacate au fost folosite ca infrastructură teroristă și în unele case au fost chiar descoperite depozite de arme”.

Printre demnitarii ale căror case au fost distruse se numără comandantul brigăzii Beit Hanoun, comandantul companiei Beit Haonun, comandantul companiei orașului Gaza și comandantul companiei brigăzii Al-Shati, potrivit IDF.

author avatar
Tudor Borcea
566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger