AcasăCORONAVIRUSMetoda șocantă prin care autoritățile încearcă să oprească răspândirea SARS-CoV-2: Sicriul din...

Metoda șocantă prin care autoritățile încearcă să oprească răspândirea SARS-CoV-2: Sicriul din mijlocul străzii

Metoda șocantă prin care autoritățile încearcă să oprească răspândirea SARS-CoV-2: Sicriul din mijlocul străzii

Autoritățile din Jakarta, capitala Indoneziei, au găsit o metodă șocantă și macabră prin care încearcă să îi determine pe cetățeni să respecte măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus pentru a limita răspândirea virusului.

Un coșciug a fost amplasat într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș pentru a trage un semnal de alarmă și a-i avertiza pe oameni ce s-ar putea întâmpla dacă nu respectă măsurile impuse de autorități.

Sicriul în spațiul public, semnal de alarmă

Sintagma „victimă COVID-19” este scrisă cu vopsea roșie pe coșciugul alb, amplasat în Jakarta, epicentrul pandemiei în această țară. Alături de acesta, este amplasat și un manechin îmbrăcat în constum de protecție, cu mască și vizieră, dar și cizme de cauciuc, relatează Mirror.

În plus, pe amplasament este trecut și cel mai recent bilanț din districtul respectiv.

Până în prezent, în Indonezia au fost confirmate peste 144.000 de infectări cu SARS-CoV-2 și aproape 6.350 de persoane diagnosticate cu noul COVID-19 au decedat.

Ministerul Sănătății din Indonezia a anunțat miercuri că 1.902 noi cazuri COVID-19 au fost confirmate, numărul total de infecții la nivel național ajungând la 144.945.

Conform datelor publicate miercuri, 69 de persoane au decedat din cauza bolii, numărul de decese ajungând la 6.346.

Numărul total de pacienți vindecați a crescut – 98.657.

În capitala Indoneziei, Jakarta, au fost înregistrate 551 de cazuri noi, pâbă în prezent fiind confirmare 31.016. Între timp, Java de Est a raportat 335 de cazuri noi, Java Centrală – 131, Java de Vest – 104, Kalimantanul de Est – 91 și Kalimantanul de Sud – 82.

Virusul s-a răspândit în toate cele 34 de provincii ale țării.

 

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger