AcasăȘTIRI EXTERNEMessi poate fi președintele Argentinei. Sextuplul Balon de Aur, confirmat de un...

Messi poate fi președintele Argentinei. Sextuplul Balon de Aur, confirmat de un sondaj

Messi poate fi președintele Argentinei. Sextuplul Balon de Aur, confirmat de un sondaj / Foto: Facebook

Institutul Giacobbe Consultores a realizat un sondaj inedit cu privire la următoarele alegeri prezidențiale din Argentina, care vor avea loc pe 29 octombrie 2023, și a publicat marți, 27 decembrie, rezultatele studiului său.

După ce Argentina a câștigat Cupa Mondială în Qatar, acest institut l-a inclus pe Lionel Messi printre candidații la alegerile prezidențiale din 2023, alături de alți nouă potențiali candidați, printre care doi foști președinți – Cristina Fernandez de Kirchner (2007-2015) și Mauricio Macri (2015-2019) – și actualul președinte argentinian, Alberto Fernandez.

Și-ar lăsa rivalii mult în urmă

Lionel Messi ar primi 44% din voturile exprimate, lăsându-și principalii rivali mult în urma sa, cu cel mult 15% din voturi, scrie Le Figaro.

Evident, șansele ca Lionel Messi să candideze la următoarele alegeri prezidențiale din Argentina sunt aproape nule. Se așteaptă ca jucătorul lui PSG să își prelungească contractul cu clubul parizian și nu și-a exprimat niciodată dorința de a se implica în politica țării sale.

Cu toate acestea, sondajul indică importanța extraordinară acordată fotbalului în cultura argentiniană și euforia care însoțește victoria. Cu una dintre cele mai mari rate anuale ale inflației din lume, de 92,4% în noiembrie 2022, populația Argentinei este pregătită să predea cheile țării unui fotbalist, care a avut cu siguranță meritul de a-și ajuta țara să câștige al treilea titlu mondial, la 36 de ani după ultimul titlu al Argentinei, în 1986, dar care nu are nicio experiență politică.

Precedentul George Weah

În cele din urmă, chiar dacă acest sondaj nu oferă decât o imagine la un moment dat – la zece zile după victoria Argentinei în fața Franței în finala Cupei Mondiale – a opiniei publice din Argentina, el ar putea oferi câteva perspective pentru cel care a câștigat de șase ori Balonul de Aur, după retragere.

În Liberia, fostul câștigător al Balonului de Aur și fost jucător al PSG, George Weah, a fost ales președinte al țării sale în decembrie 2017 cu 61,5% din voturi, la 12 ani după un prim eșec în 2005.

author avatar
Tudor Borcea