Cauta

Jens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe războiul NATO – Rusia?

Jens Stoltenberg insistă: „Ucraina are nevoie de mai multe arme grele!”. Începe războiul NATO - Rusia? (sursa foto: twitter.com/jensstoltenberg)

Războiul din Ucraina continuă să fie unul dintre principalele subiecte reflectate în presa internațională, pe fondul discuțiilor pe care oficialii europeni și ai NATO le au în privința situației cu care se confruntă Kievul.

Ţările occidentale ar trebui să trimită mai multe arme grele Ucrainei. A spus-o șeful NATO, marți seară. Totul, pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva armatei ruse care avansează în estul statului condus de către Volodimir Zelenski.

„Da, Ucraina ar trebui să aibă mai multe arme grele”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferință la Haga după întâlnirea cu liderii a şapte ţări europene membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului la Nord, conform AFP.

Înaltul Oficial al Alianței a mai spus că NATO a început să-şi „intensifice” livrările de arme către Kiev, susținând că ucrainenii sunt „absolut dependenţi de aceste livrări pentru a face faţă agresiunii brutale a Rusiei”.

Reuniune importată la Bruxelles

Miercuri, la Bruxelles va avea loc o reuniune cu secretarul american al Apărării. Lloyd Austin va prezida o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina, pentru a identifica și examina următorii pași necesari pentru a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea rusă, titrează eurasiareview.com.

Ucraina a cerut în repetate rânduri Occidentului să livreze mai multe arme grele, criticând unii lideri europeni pentru că nu au livrat arme de care Kievul spune că are nevoie pentru a respinge forțele Moscovei, potrivit ndtv.com.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version